Ontdek de pure olijfolie van Flor Y Sabor

15 oktober 2017Dagmar
Blog post

Olijfolie. Ik ben er dol op! In dit artikel vertel ik graag meer over wat nu pure olijfolie is, waarom ik er zo dol op ben en over de bijzondere Flor Y Sabor olijfolie en hun adoptieprogramma. 

Ik leerde olijfolie pas echt waarderen toen ik tijdens een etentje met vrienden uitgenodigd werd om mijn stukje stokbrood toch vooral eens lekker diep en royaal te deppen in het schaaltje met de goudkleurige vloeistof. En niet zo snel en schichtig weg te trekken zodra mijn stukje brood in contact kwam met het gouden goedje. Sindsdien heb ik olijfolie ook echt leren proeven, en ben ik een groot liefhebber geworden. Olijfolie kun je net zo uitgebreid en vol aandacht proeven als wijn en dit is een leuke en goede manier om te ontdekken van wat voor olijfolie je houdt. Inmiddels staan er zo’n 10 verschillende soorten olijfolie te prijken op ons keukenblad. Dat zegt denk ik genoeg hoe dol ik ben op olijfolie. Of het nou met stokbrood, in de soep, als dressing, in de pasta, bij vis, vlees, kip of zelfs ijs is, ik vind het ontzettend lekker bij ontzettend veel gerechten. Vet en dus olijfolie is een geweldige smaakmaker.  Ik let bij het aanschaffen er zo goed en veel mogelijk op dat ik pure extra vierge olijfolie koop van de eerste koude persing. Zo probeer ik zoveel mogelijk te waarborgen dat ik een zo puur mogelijke olijfolie koop.

Met olijfolie gegrild brood
Mijn nieuwste liefhebberij: met een beetje olijfolie gegrild brood. Zooo ontzettend lekker bij…eigenlijk van alles: de soep smaakt nog lekkerder, de pasta slurp ik nog enthousiaster naar binnen en bij stoofpotje zorgt het voor een extra wow factor. Het mag duidelijk zijn: ik ben dol op olijfolie!

Pure olijfolie of vermengde (olijf)olie?
Helaas komt het in de praktijk voor dat olijfolie wordt vermengd met andere soorten (olijf)olie en/of andere ingrediënten en vervolgens onder de marktwaarde wordt verkocht. En niet alleen andere soorten olie, zoals zonnebloemolie, maar ook zelfs olie uit andere landen. Denk je je Italiaanse feestmaaltje compleet te maken met een echte pure Italiaanse olijfolie terwijl er misschien wel olijven uit Tunesië in verwerkt zitten. Dat vind ik geen fijn idee! Jij wel? Misschien maakt jou dat helemaal niet uit, dan is dit artikel niet zo aan je besteed. Vind je het echter net zoals ik fijn dat je ook daadwerkelijk consumeert wat je wordt beloofd dan vertel ik je graag wat meer over de pure olijfolie van Flor Y Sabor.


De zachte en intens fruitige olijfolie van Flor Y Sabor is een ecologische 1e koude pers extra virgin olijfolie uit Spanje. 100 % puur en onvermengd, the real deal dus. Flor Y Sabor is spaans voor Bloem en smaak. 

Flor Y Sabor extra vierge olijfolie
Flor Y Sabor wil graag vanuit overtuiging een brug bouwen tussen liefhebbers van pure olijfolie en Spaanse olijfboeren. Olijfgaarden staan steeds meer onder druk door de grote concurrentie van verschillende supermarkten. Er zijn supermarktketens die olijfgaarden of olijfoogsten opkopen en vermengen met bijvoorbeeld ander soorten olie of ingrediënten om de olie zo goedkoop mogelijk te kunnen verkopen. De hardwerkende boeren uit dit filmpje hebben steeds meer last van deze oneerlijke concurrentie. Flor Y Sabor biedt via hun website de mogelijkheid om een Flor Y Sabor ecologische olijfboom te adopteren. Daarmee steun je Spaanse olijfboeren en het voorbestaan van hun olijfgaarden. Het adoptiebedrag is € 100,- per jaar en bovendien ontvang je elk jaar 4 liter top kwaliteit 1e koude pers extra virgin ecologische olijfolie. Dankzij dit olijfolie abonnement heb je altijd heerlijke olijfolie in huis, hoe leuk is dat? Je hebt dan bovendien echt wat puurs en bijzonders in huis. Deze olijfolie wordt namelijk ook in een aantal Nederlandse (sterren)restaurants gebruikt. Top spul dus!


Door een olijfboom te adopteren via Flor Y Sabor draag je bij aan het voorbestaan van olijfgaarden van Spaanse olijfboeren die vanuit overtuiging en passie ecologische olijven verbouwen. Als dank voor je adoptie ontvang je jaarlijks deze bijzondere olijfolie. Het goede gevoel krijg je er gratis bij.

Vertruffelijk en Flor Y Sabor
Hoe zit nu dat ik op mijn foodblog zo onverholen reclame zit te maken hiervoor? Nou omdat ik hier helemaal achter kan staan. Op Vertruffelijk.nl deel ik graag dingen met je die bijdragen aan onderlinge menselijke verbinding. Want dat is waar ik met mijn recepten en blogs aan wil bijdragen: dat je nog meer geniet van elkaars gezelschap en dat dit je (nog) dichter bij elkaar brengt. Het gebruik van een pure ecologische olijfolie past daar perfect bij. Bovendien draag ik op deze manier graag bij aan het voorbestaan van de olijfgaarden en dus werk van de Spaanse olijfboeren. Natuurlijk heb ik de olijfolie ook geproefd en ik kan je vertellen dat het echt  iets bijzonders is. Ik vond hem elegant, sprankelend en mooi van smaak. Ik combineerde de olijfolie o.a. met wat avocado mousse en zoals een mooi product dat doet versterkte de ingrediënten elkaar op precies de goede manier.

Meer weten?
Meer informatie over de Flor Y Sabor oijfolie en adoptieprogramma lees je op www.florysabor.com

Geniet ervan, Dagmar
Foto’s en tekst: Dagmar

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Flor Y Sabor. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht