Online boodschappen doen: hoe, wat en waar?

31 januari 2018Dagmar
Blog post

Eerder zetten we al de 5 voordelen van online boodschappen doen voor je op een rij. In dit handig artikel wordt voor je op een rij gezet bij welke supermarkten je online boodschappen kan doen, wat de kosten zijn en hoe het werkt. Steeds meer supermarkten bieden de mogelijkheid om online je boodschappen te doen. Albert Heijn was lange tijd de enige grote supermarkt met een eigen webshop, maar nu bieden ook Jumbo, PLUS, Coop, Spar, Deen en Hoogvliet een gebruiksvriendelijke online shop.

Hoe werkt online boodschappen doen?

We zijn vandaag de dag gewend om eigenlijk alles online te bestellen. Vakanties, verzekeringen, elektronika, kleding, enzovoort. Boodschappen bestellen we eigenlijk nog amper via internet. En dat is best vreemd, want het kost je wekelijks een hoop tijd en het gaat gemakkelijker dan ooit. Doorgaans werkt het online bestellen van de boodschappen als volgt: 

 1. Inloggen of registeren.
 2. Een bezorg- of afhaalmoment kiezen. Je ziet dan direct wat de bezorgkosten of afhaalkosten zijn voor het gekozen tijdslot
 3. De boodschappen in je winkelmandje leggen. De meeste supers werken met handige categorieën en een krachtige zoekfunctie zodat je alles snel kunt vinden
 4. De bestelling afronden, betaling gaat meestal achteraf met de PIN
 5. Vaak ontvang je een SMS met een meer specifiek bezorgmoment

Bij welke supermarkten kan ik mijn boodschappen online bestellen?

Steeds meer supermarkten bieden je deze mogelijkheid. Hieronder vind je een top-5 van supermarkten die de boodschappen aan huis bezorgen.

Albert Heijn
Albert Heijn heeft een minimum bestelbedrag van €70,00. De bezorgkosten starten vanaf €3,95 en vanaf €1,50 kun je de boodschappen afhalen bij een pick-up point. Grootste pluspunt van AH is het ruime assortiment en de bezorgservice. Je hebt namelijk de keuze uit veel verschillende bezorgmomenten. Nadeel is het hoge minimum orderbedrag. Sinds kort biedt Albert Heijn de mogelijkheid van een bezorgbundel waarmee je onder voorwaarden je boodschappen tegen een bepaalde vaste prijs kunt laten bezorgen. Je kan ook boodschappen van Gall & Gall en Etos meebestellen. Eerder schreef ik deze review over de bezorgservice van Albert Heijn

Jumbo
Het minimum orderbedrag van Jumbo ligt op €50. Dit was €25, maar is onlangs verhoogd. Bezorging aan huis kost €6,00 en vanaf €1,95 kun je de boodschappen afhalen bij een pick-up point. Groot voordeel van Jumbo is het grote aantal afhaalpunten. Nadeel is dat de bezorgservice nog niet landelijk is uitgerold. Rondom Utrecht en Gelderland wordt er wel al veel bezorgd.

Plus
Plus heeft de webwinkel onlangs compleet vernieuwd. Plus heeft een relatief laag minimum bestelbedrag (€25), en bezorgt voor €6,00 aan huis. Zelf afhalen is mogelijk vanaf €2,50. Plus biedt ook een Express-service waarbij je – tegen meerprijs – de boodschappen dezelfde dag thuis ontvangt. Nadeel is dat het assortiment nog wat beperkt is.

Spar
Ook Spar lanceerde vorig jaar een gloednieuwe webwinkel. Inmiddels is Spar actief in bijna heel Nederland. Er geldt geen minimum bestelbedrag. Standaard zijn de bezorgkosten €4,95, maar bestel je voor €50 dan betaal je niets extra’s. Voor het afhalen van de boodschappen worden geen extra kosten gerekend. Bestelde boodschappen ophalen kan ook bij Spar. Minpunt is het beperkte aanbod en de relatief hoge prijzen.

Picnic
Picnic is de meest hippe en nieuwste 100% online supermarkt in Nederland. Bestellen bij Picnic kan alleen met de App, winkels zijn er niet. Standaard biedt deze supermarkt de laagste prijs-garantie. Er geldt een minimum bestelbedrag van €25, bezorgkosten worden niet gerekend. Nadeel is dat er geen fysieke winkel is waar je naartoe kunt. Ook kun je alleen bestellen met de App, er is geen webwinkel.  Picnic mikt nu vooral op Utrecht en Zuid-Holland.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

1 Reacties

 • Nicolet

  1 februari 2018 at 6:29 am

  Vanaf het begin zijn wij vaste Jumbo Pick-up-Point klanten, nu dus al een aantal jaren. Bevalt prima! Klantenservice erg goed en meeste van onze boodschappen ook online verkrijgbaar.
  Groet Nico Schiedam

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht