Nieuwe webshop Fish Tales: online duurzame vis bestellen

26 juni 2021Dagmar
Blog post

Fish Tales ken je misschien al van de duurzame vis en de populaire blikjes vis. Zoals de heerlijke tonijn, zalm of ansjovis uit blik. Co-founder Bart van Olphen reist voor zijn kookboeken en Youtube video’s de hele wereld over op zoek naar het verhaal achter de mooiste visserijen. Wat je nog niet wist: ze verkopen nu ook online verse vis. Al het lekkers uit de zee is nu easy online te bestellen, supervers thuisbezorgd én volledig traceerbaar tot aan de bron, dus 100% duurzaam. Ik mocht een bestelling plaatsen om de nieuwe webshop uit te proberen. Ik vertel jullie graag meer over de nieuwe webshop!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-255.jpg
Fish Tales ken je vast al van deze blauwe blikjes vis. Extra leuk: met de nieuwe webshop van Fish Tales is het vanaf nu ook mogelijk online verse duurzame vis (en nog véél meer) te bestellen!
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de Fish Tales webshop dit heerlijke plateau fruits de mers te bestellen. Ziet het er niet fantastisch uit?

Wat is er nu lekkerder dan een zomers feestelijk plateau fruits de mer? Voor een zomerse lunch of voor een exclusief diner voor twee. Met krakend verse kreeft en oesters en andere mooie producten uit de Zeeuwse wateren en de Noordzee. Of denk aan lekkere vis voor op de BBQ of een borrelplank met gerookte Fish Tales-specialiteiten zoals gerookte haring, gerookte sprot, gerookte meerval en gerookte forel. Misschien heb je wel meer zin in een borrelplank met Hollandse garnalen en gerookte zalm. Allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd of met een groene beoordeling op de VISwijzer, zodat je weet dat je met goede en verantwoorde vis te maken hebt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-257.jpg
De vis van Fish Tales is volledig traceerbaar. Zo is de wilde sockeye zalm afkomstig uit het rustieke kustplaatsje Kasilof in Alaska. De op beukenhout gerookte Noorse zalm is gevangen in de ijskoude fjorden van Rognan, net boven de poolcirkel. En de IJslandse kabeljauw is met handlijnen gevangen door dagboten aan de voedselrijke westkust. Geen bijvangst dus en zonder beschadigingen aan de vis.

Verse vis
Het online aanbod van verse vis wisselt met het seizoen. Zo kun je op dit moment in de webshop terecht voor kabeljauw, dorade, zalm en zeebaars. De vis is vanzelfsprekend duurzaam (MSC, ASC of code groen op de VISwijzer) en kan als hele vis of gefileerd worden besteld. De verse vis krijg je gekoeld thuisbezorgd. Vacuüm verpakt dus ideaal om thuis in te vriezen. Zo heb je altijd een voorraad heerlijke verantwoorde vis thuis in je vriezer liggen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-284.jpg
Op deze foto zie je een groot deel van de bestelling die ik mocht plaatsen. Naast diverse stukken zalm bestelde ik ook nog gerookte zalm, kabeljauw en mijn favoriete blikjes tonijn. Foto: Dagmar.
Dezelfde avond heb ik zalm op Italiaanse wijze gegrild. Wat een heerlijk stuk vis. Een echte aanrader om een bestelling te plaatsen bij Fish Tales! Foto: Dagmar.

Blikvis
Natuurlijk ontbreken ook de bekende blauwe blikjes van Fish Tales niet. Lang houdbaar en ideaal als basis voor vele recepten en voor de borrel. Een greep uit het assortiment: Pilchard sardines (in water of olie), hengel & lijn gevangen skipjack tonijn (in olijfolie, zonnebloemolie of water),
anjovisfilet (blik of glazen potje) of probeer ook eens IJslandse kabeljauwlever.

Gemak: ready to eat

Kortom: je kunt online kiezen uit héél veel producten, waaronder een ongekende keuze in schaal-en schelpdieren. Alle schaal- en schelpdieren (met uitzondering van de oesters) zijn voorgekookt of gestoomd en kunnen dus zó – ready to eat – op tafel worden gezet. Dus dat is lekker makkelijk. Zoals verse Zeeuwse mosselen, langoustines, alikruiken, wulken, kokkels, mesheften én Noordzeekrab (of net wat het seizoen te beiden heeft). Ook zijn er speciale boxen met een kreeft -en oestermenu en een kreeft- en mosselmenu.

Inspiratie
Om je visfeestje compleet te maken vind je op de website lekkere extra’s zoals het Zeeuwse brood pain de mer, Zeeuwse Zoute (heerlijk flaky zout, in Zeeland gewonnen), bijpassende wijnen o.a. wijn van De Kleine Schorre, Zeeland, zeekraal en mosselgroenten. Op zoek naar leuke cadeaus? In de
webshop staan ook handige keukenaccessoires én de boeken van seafoodchef en mede-oprichter van Fish Tales Bart van Olphen, boordevol kookinspiratie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-258.jpg
Ziet dit gerecht met duurzame vis er niet heerlijk uit? Op de site www.fish-tales.com vind je heel veel recepten en video’s van Bart wat je allemaal met al dit moois uit de zee kan doen.

Over Fish Tales
Fish Tales werkt wereldwijd samen met lokale visserijgemeenschappen die leven en vissen in harmonie met de natuur. Door duurzame vangstmethoden te gebruiken draagt het bedrijf bij aan
gezonde oceanen en kunnen kleine visserijgemeenschappen werken en blijven bestaan. Op deze manier kan iedereen genieten van serieus lekkere vis met een goed verhaal – volledig transparant – van vangst tot in de keuken. Co-founder van Fish Tales is seafoodchef en (internationaal)
prijswinnend kookboekauteur Bart van Olphen.

De webshop vind je hier: www.fish-tales.com/nl/webshop

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s: Fish Tales, tenzij anders aangegeven.

Ik mocht een bestelling plaatsen om deze nieuwe webshop van Fish Tales uit te proberen en plaatste er deze artikel over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht