Nieuw in Sittard: Van Ós Delicatessen

27-4-2014

Sinds 6 weken is Sittard een delicatessenzaakje rijker. Van Ós Delicatessen is gelegen aan de Nieuwstraat 3 in het centrum van Sittard. Mischa en Carley zijn de trotse eigenaren en onthalen hun klanten gastvrij in hun knusse zaakje waar je onder meer een lekker broodje en/of heerlijk soepje kan eten. Daarnaast worden er bijzondere producten verkocht, veelal met een Limburgse oorsprong. Zo kan je er vlierbloesemsiroop kopen, waarvan de bloemetjes door Mischa persoonlijk handgelukt en verwerkt zijn. Mischa heeft een kookopleiding gevolgd in Thorn en een voorliefde ontwikkelt voor de Franse keuken. Dat is merkbaar in de bereiding van enkele producten. Dit nieuwe zaakje vormt een mooie culinaire aanvulling op de bestaande etablissementen in Sittard.

Passie proeven
Wat mij persoonlijk erg aansprak is de persoonlijke benadering die helemaal past bij mensen die een overduidelijke passie hebben voor heerlijk eten en deze passie graag willen delen. Zo werden we al snel op een prettige manier benaderd en mochten mijn man en ik van allerlei dingetjes proeven. Daar wordt je als foodie toch heel blij van. Zo mocht ik wat van de heerlijk huisgemaakte cocktailsaus proeven op basis van slagroom, zelfgemaakte mayonaise, whiskey en pittige Hongaarse paprikapoeder. Het laatste ingrediënt wordt overigens ook verkocht in het winkeltje en laat dit nou net een van de ingrediënten zijn waarnaar ik al een tijd op zoek was. Mischa geeft als tip: ‘Als je deze saus zelf maakt, los dan de paprikapoeder op in de whiskey, dat komt de smaak ten goede’.

Spontaan toetje
Bij het afrekenen van onder andere zwarte truffelchips (die ook geproefd mocht worden) valt mijn oog op versgebakken brownies die aantrekkelijk gepresenteerd staan in een glazen stolp. ‘Proeven?’ wordt gevraagd met een glimlach. Het antwoord op deze vraag mag duidelijk zijn. En zo verlaten mijn man ik glimlachend dit leuke zaakje met wat heerlijke geurende smeuïge brownies en buitengewoon lekkere stukjes boterkoek als ter plekke bedacht spontaan toetje. Een heerlijk excuus.

www.vanossittard.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *