New York: the city that never sleeps and always eats!

27 december 2018Dagmar
Blog post

Stephanie bracht onlangs een week door in New York en naast dat ze fantastisch vrijwilligerswerk deed (meer hierover op haar blog!) at ze zich als een zéér benijdenswaardige foodie kriskras door New York heen. Daarbij zette ze haar tanden in de bekende publiekstrekkers zoals Katz maar proefde ze ook van hele bijzondere en wellicht minder bekende plekken waar je foodie hart acuut sneller van gaat slaan. Beloofd. Ga mee met haar op foodtour en lees en geniet met Stephanie mee!

Als je me vraagt naar welke stad je echt eens zou moeten gaan om het lokale eten te proeven, zou New York niet in mijn gedachten zijn opgekomen…tot nu dan….onlangs heb ik het voorrecht gehad om de stad op een hele andere manier te ontdekken! Omdat de vele leuke tentjes me aangenaam verrast hebben, wil ik jullie mee nemen op een digitale foodtour door New York City!

Pokéworks
Hoewel ik vooraf wel al enkele gerechten/eettentjes heb uitgezocht die ik zeker wilde bezoeken, de eerste dag van aankomst besluit ik in de buurt van mijn hotel op zoek te gaan naar iets te eten. En zo kom ik uit bij Pokéworks…dat klinkt als pokébowl dus ik ben eigenlijk al verkocht bij die gedachte! Ik zie iets met rijst en allerlei ingrediënten, het ziet er aantrekkelijk genoeg uit om naar binnen te gaan.

toonbank Pokeworks
Foto: toonbank Pokéworks

Terwijl ik de deur nog voorzichtig dicht probeer te laten vallen, stelt de medewerker achter de toonbank gelijk al de vraag of hij me kan helpen…OMG ik heb even de tijd nodig om te beseffen wat ze hier precies hebben en waar ik dan zin in heb. Vergelijk het met het Subway of Swirl pricipe. Je kunt je eigen bowl samen stellen met een heerlijke lauwwarme sushirijst als basis, daar voeg je ingrediënten aan toe die je lekker vindt, zoals kip, garnalen, zalm of tonijn. Dan mag je kiezen uit allerlei toevoegingen zoals komkommer, mango, uien, zeewier, advocado en noem maar op. Vervolgens mag je kiezen welke saus je erbij wilt en ten slotte nog wat extra toppings zoals gepofte rijst, krokante uitjes, crispy knoflook, geroosterde macadamia noten of krokant zeewier.

Voor wie moeite heeft met kiezen, zoals ik, kun je natuurlijk ook voor een standaard bowl kiezen, dus dat doe ik dan maar. Ik ga voor de Spicy Ahi: met rauwe tonijn, komkommer, zoete ui, zeewier, krokante knoflook, lente ui, viskuit en sesamzaadjes…en een licht pittige chilli saus. Kosten van een bowl zijn $ 10.95 voor een regular, en dat is meer dan voldoende!

PokebowlFoto: Pokébowl bij Pokéworks

Ok…eerlijk is eerlijk…ik had honger van de hele dag reizen, maar geloof me als ik zeg dat deze bowl mijn verwachtingen overtrof! De combinatie van lauwwarme rijst met de fluweelzachte rauwe tonijn, de krokante bite van knoflook, de verse crunch van ui, de spicy saus die alles samenbrengt en smaak geeft…Jee!!! Dit is pas de eerste avond en ik bedenk me dat ik hier best iedere avond wil komen eten…ware het niet dat er nog zoveel lekkers te proeven schijnt te zijn. Met zijn 23.000 restaurants is New York een walhalla voor foodlovers!

Pokeworks op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Pokeworks in New York.

Tina’s cuban cuisine
Als je naar New York gaat, is er 1 gerecht dat zeker niet kan ontbreken! De Pastrami sandwich! Omdat ik daar erg nieuwsgierig naar ben wil ik vandaag na afloop van een een volle dag, gelijk naar Katz! The place to be volgens in-en outsiders…dus ik zoek het adres op en stap met goede honger en ontbrekende wifi in de metro. Vanuit het metro station moet ik nog een stukje lopen volgens mijn papieren map, maar ik merk al snel dat ik een beetje in de war ben met de kaart, dus besluit ik het de eerste de beste vriendelijke New Yorker te vragen waar ik Katz kan vinden…dat zal vast bekend zijn in deze buurt? Bekend blijkt het inderdaad te zijn, maar niet in de buurt…ik heb me blijkbaar vergist met een ander adres op de website en zit zeker nog 30 minuten reizen uit de buurt…Zucht!Mijn lijf zegt dat nog eens 30 minuten overbruggen onmogelijk is, dus besluit ik het bezoek aan Katz uit te stellen tot morgen. Dat geeft nu ruimte om spontaan op zoek te gaan naar het eerste de beste eetzaakje dat me aanspreekt. En dat lukt vrij snel: Tina’s cuban cuisine! Dat klinkt niet alleen heel gezellig ik ben ook wel eens benieuwd wat de Cubaanse keuken dan in petto heeft. Nieuwsgierig en hongerig stap ik naar binnen. Een grote toonbank met een overvloed aan lekkere gerechten, weliswaar reeds bereid, maar het ziet er vers en smakelijk uit! Ik neem even de tijd om te vertalen waar ik naar sta te kijken en besluit te gaan voor een bord met ‘Roast pork, yellow rice and vegetables’. Voor dit zeer rijk gevulde bord betaal je $10. Een goede prijs voor een goede maaltijd.

Roast pork, yellow rice and vegetablesFoto: roast pork, yellow rice and vegetables

Het ziet er niet alleen heerlijk uit, zo smaakt het ook. De groente is perfect al dente en knapperig vers, de gele rijst is lekker op smaak zonder plakkerig of klef te zijn en de pork? Yummie! Die smaakt zo mals als de soepkip van oma die vers voor je van het bot getrokken is. Misschien een vreemde vergelijking, maar daar liet het me wel aan denken.

Tina’s cuban cuisine op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Tina’s cuban cuisine in New York. 

Saltwater Coffee
De volgende dag heb ik iets meer ruimte in mijn schema en besluit allereerst op zoek te gaan naar de beste koffie in New York: Saltwater Coffee, tenminste, volgens de bezoekers van Yelp.  Het is een regenachtige dag, dus ik ben blij dat ik slechts enkele straten hoef te lopen voordat ik aankom bij het hele kleine koffiezaakje. Niet wat ik ervan had verwacht qua grootte, maar wel gezellig!

Saltwater coffeeFoto: Saltwater coffee

Ik stap snel naar binnen nu de regen inmiddels met bakken uit de hemel valt, en krijg gelijk een allervriendelijkste glimlach van de barista. Er zijn maar een aantal zitplaatsen en er zit één andere dame aan het raam. Als ik even sta te kijken welke coffee ik zal nemen, raak ik al snel aan de praat met Suheil, de vriendelijke barista. Ik vertel hem mijn hele verhaal en ook dat ik over zijn koffie wil gaan bloggen. Dat vind hij geweldig! Ik vraag advies over welke ik het beste kan nemen en ga dan voor de flat white…..Ik neem vast plaats terwijl Suheil met liefde aan zijn meesterwerkje begint….

Latte art van Suheil

Het ligt niet aan de dikte van de rand van het kopje, niet aan het soort porselein, niet aan de zwaarte of de machine waarmee het is gezet. Ook niet aan de glimlach van de barista, de gevoelstemperatuur in het koffietentje, de muziek die op de achtergrond aan staat, het feit dat de regen met bakken uit de lucht komt buiten of aan mijn eigen gemoedstoestand… Nee: dit is een kop koffie zoals je dat verwacht, maar dan word ik toch nog verrast door de intensiteit, de verschillende smaken tegelijk die je in 1 slok proeft, de geur, de perfecte temperatuur en de afdronk.

De smaak is complex maar ook weer zoals je hem verwacht. Dat kan eigenlijk niet anders want als ik vraag welke bonen er zijn gebruikt krijg ik te horen dat het een mix is van vier verschillende bonen uit verschillende continenten en gebrand in Australië. Ik proef iets van chocola, kaneel, aarde, limoen… het is een feestje voor mijn tong. Heerlijk zacht, maar de smaak is toch krachtig…een prima schuimlaag erop en perfect op temperatuur. Dit is echt een traktatie waar ik lang van wil genieten… en dat kan ook want de smaak blijft lang in m’n mond hangen. Dit is koffie zoals ik die thuis om de hoek ook zou willen kunnen drinken. Helaas, dit koffietentje van 20 vierkante meter met de beste koffie die je kan bedenken, staat nou eenmaal in New York.En als je me vraagt waarom dit de beste koffie is ben ik toch niet meer zo zeker van enkel het kopje koffie… misschien heeft het toch wel iets te maken met de dikte van de rand van het porseleinen kopje, de vriendelijke glimlach van de barista, de sfeervolle muziek, de gevoelstemperatuur, de donkere wolken buiten, de geur….. Een belevenis bestaat nu eenmaal uit verschillende ingrediënten, net als de vier soorten perfect gebrande koffiebonen….. getransformeerd tot een hemelse kop koffie. Als je toch rondloopt in Manhattan, de moeite waard om even, al dan niet door de regen, weg te dromen terwijl je de wereld proeft…

Suheils experimentele espressoFoto: Suheils experimentele espresso

Omdat Suheil het zo leuk vond dat ik over zijn koffie ging bloggen, kreeg ik nog een experimentele espresso als gift. Voor mij was die iets te sterk en zurig van smaak, maar door de vriendelijkheid die erin verwerkt was, toch heerlijk!

Katz
Dan is het eindelijk zover: op naar Katz voor een ware Pastrami Experience!

aanzicht Katz New YorkFoto 7: aanzicht Katz

Get in line… Al 130 jaar dezelfde sandwich!! Dat moet wel bijzonder zijn? En dat was het !!!!!!!!! Zo op het oog lijkt het een sandwich zoals je die in zo veel broodjeszaken, lunchrooms, cafetaria’s “all over the world” kan krijgen. Maar schijn bedriegt… Het is namelijk eigenlijk geen “ Pastrami sandwich”  maar een “Pastrami Experience”!

Het begint al als je de hoek om komt vanaf 1e Avenue op de Holy Pastramistreet: 205 East Houston Street NYC. Zie ik het goed? Een line-up voor een zaak die ook echt uit 1888 lijkt te stammen. Ja, Katz’s Delicatessen is een magneet voor zoveel toeristen en locals. Er maakt zich een kleine twijfel van me meester(es)… Met een open mind naar binnen stappen dan maar….. Wow, back in time en wat een drukte!!!

Ik krijg gelijk een ticket in mijn handen gedrukt: “Show it at the counter honey and pay when you leave”. Bijzonder hoe dit in zijn werk gaat…maar ik snap het nog…maar dan begint de grote ellende: Waar moet ik aansluiten? Hoe werkt het bestellen? Wat moet ik kiezen? Nou dat wijst zich dan toch vanzelf; je gaat gewoon bij de 25 meter lange counter staan, je staart een beetje naar de uitgebreide displays boven de hoofden van de “butchers” en gaat op zoek naar het woord “Pastrami”.
Yes, gevonden…Bij het zien van de prijs bedenk ik me hoe bijzonder deze sandwich moet zijn…$25!!! Zou dat echt voor 1 sandwich zijn?….Misschien is dat voor een heel gezin?Nou goed, ik ben niet voor niets naar deze hotspot gekomen….”One Pastrami Sandwich please”. On rye Miss? With mustard and pickels Miss? Yes, Yes…natuurlijk, alles erop en aan please… going all the way!

En dan gebeurt het: De hippe-bebaarde-butcher tovert een bordje tevoorschijn, pakt een vlijmscherp butchersknife, haalt een stuk pastrami tevoorschijn zoals ik dat nog nooit heb gezien en snijdt “gentle” een kleine slice pastrami af en legt hem op het bordje. Hij gebaart dat ik het als voorproefje krijg… Voor mij gebeurt alles in slow motion…
Gefascineerd kijk ik naar zijn handelingen en pak voorzichtig, alsof het een stukje goud is, de pastrami tussen duim en wijsvinger. Verwachtingsvol stop ik het in m’n mond…….en dan……woooow wat een smaakexplosie. Wat smaakt dat fantastisch  en dat is maar een voorproefje. Ik knik met een stralende glimlach naar de bereider van mijn Pastrami-experience  terwijl hij de eerste boterham bestrijkt met een geheim mosterdrecept. Wat er dan gebeurt staat voor altijd ik m’n geheugen gegrift: De Pastrami wordt gesneden in vrij dikke plakken en dakpansgewijs gedrapeerd op de boterham. Niet 1 laag, niet 2 lagen……nee er worden 10 lagen pastrami op 1 boterham neergelegd…Niet te geloven!!! Dan wordt de boterham afgesloten met een 2e boterham er bovenop.

pastrami sandwich van KatzFoto: pastrami sandwich van Katz

Gevolg: een “Pastrami sandwich” van 8 cm dik! Ruim 450 gram vlees op 1 boterham! Zet daar je tanden maar eens in. Met mijn sandwich op een bord, een schaaltje pickles en een stempel op mijn ticket zoek ik mijn weg in dit historische restaurant. De geschiedenis komt je van alle kanten tegemoet, foto’s uit vervlogen tijden aan alle wanden, lange tafels waar de gasten aanschuiven.

Er is een gedeelte waar je bediend kunt worden en een gedeelte waar je gewoon een plekje kunt zoeken. Eenmaal een plekje gevonden gaat het er eindelijk van komen: Operatie Pastrami!!

zitplaatsen KatzFoto: zitplaatsen Katz

De boterham is doormidden gesneden en ik begin met de eerste hap….. Na die eerste hap weet ik het al: nog nooit heb ik zulk lekker vlees geproefd! Botermals, heerlijk van smaak, verrukkelijk krokant korstje om het vlees (rosé gebakken en aangenaam warm), een saus die er voor gemaakt is en de entourage die het geheel een uitgebalanceerde ervaring geeft. Conclusie: Onvoorstelbaar lekker…!!! Ik had geen verwachtingen vooraf, wilde me laten verrassen en ben overtuigd: De lekkerste Pastrami sandwich EVER!!!! Een bezoek, wat zeg ik, een reis naar New York dubbel en dwars waard… Niet alleen de sandwich is een aanrader: De hele atmosfeer, het bereidingsproces, de mogelijkheid om met andere gasten over de belevenis te praten, de historische setting, de echte New Yorkers die achter the counter staan…..een echte Must Do. Mocht je het geluk hebben om in NYC te verblijven….Ga voor een Pastrami sandwich (of bijvoorbeeld een Matzah ball soup) naar Katz. Lifetime experience!!! O ja, vergeet niet af te rekenen bij de uitgang….dubbel en dwars waard.

reuze baguette die ze ter plekke bij Katz aan het bereiden warenFoto: reuze baguette die ze ter plekke bij Katz aan het bereiden waren

Katz op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Katz New York.

Eataly
Eerlijk gezegd weet ik niet of er nog wel iets deze belevenis kan overtreffen. Maar er staan nog een aantal typische New Yorkse gerechten op mijn proef lijst. Gezien mijn programma kom ik voor de lunch soms ook gewoon ergens uit waar ik op dat moment ben. Zo ook vandaag. Ik heb eigenlijk zin in koffie en stap daarom op 5th Ave binnen bij Eataly. Een soort delicatessenzaak dacht ik. Dat bleek het ook te zijn, maar zoveel groter dan ik had verwacht!!! Wauw, wauw, wauw!!! Ik kijk mijn ogen uit! Waar ik maar kijk zie ik de meest heerlijke ingrediënten, van truffels tot kaas, van duimdikke steaks tot pasta, ik weet niet eens waar te beginnen.

steaks bij Eataly
Foto: steaks bij Eataly

truffels bij EatalyFoto: truffels bij Eataly

Dan zie ik een kleine bar waar ter plekke de heerlijkste pasta voor je wordt uitgerold. Hoewel ik eigenlijk nog even geen zin heb ik pasta, spreekt het plaatje me wel aan en zie ik op de kaart een bietensalade staan waar mijn smaakpapillen gelijk door in extase worden gebracht. Ik besluit plaats te nemen op de kruk aan de gezellige bar en bestel de Roasted Beet Salad…

de bietensalade bij EatalyFoto: de bietensalade bij Eataly

OMG!!!! Dacht ik dat Katz de reis naar NY waard was? Deze bietensalade is sowieso een pracht plaatje om te zien! Maar wat gebeurd er allemaal in mijn mond als ik deze heerlijke smaken proef! Ongelofelijk lekker! De aardse smaak (moet je van houden natuurlijk) van de 3 verschillende bereidingen van biet gecombineerd met het krokante van amandel, overgoten door een vertruffelijke eerste klas kwaliteit olijfolie…YUMMMIE!!!! Wat een heerlijk gerecht, hoewel ook hier weer geldt dat de hele entourage er een perfect plaatje van heeft gemaakt!

Eataly New York op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Eataly New York. 

Eileen’s special cheesecake
Naast alle hartige lekkernijen, staat de enige echte New York Cheescake ook hoog op mijn lijstje..Daarom ga ik de volgende dag op zoek naar de beste Cheesecake in the big Apple…of tenminste, dat wordt beweerd op the world wide web…. Op naar Eileen’s special cheesecake! Naar Little Italy. Het leuke van een foodtour door NY is dat je op ontzettend veel plaatsen komt waar je anders niet snel naartoe zou reizen. De Italiaanse wijk blijkt een zeer aangename locatie en ik kijk mijn ogen uit terwijl ik op zoek ga naar Eileen…  Slenterend door de straten verwacht ik gezien de populariteit een giga bakery te vinden, maar net als bij de Saltwater coffee, blijkt ook Eileen een ieniemini klein zaakje te hebben!

buitenkant EileenFoto: buitenkant Eileen

Wederom niet meer dan 20 vierkante meter waar de enkele zitplaatsen duidelijk niet gemaakt zijn om eens lekker ter plekke uren lang te gaan bijkletsen met je beste vriendin. Maar dat ter zijde word mijn oog gelijk getrokken door de enorme vitrine die gevuld is met de meest prachtige, kleurrijke meesterwerkjes… Wat een prachtig gezicht, en wat ontzettend jammer dat ik nu al weet dat ik keuzes moet gaan maken. Dit zijn van die momenten dat ik ongeremd zou willen kunnen proeven…al was het om overal een klein hapje uit ieder cakeje te kunnen nemen…op zoek naar de meest favoriete smaak…

vitrine bij EileenFoto: vitrine bij Eileen

Ik voel keuzestress ontstaan en omdat ik met mijn ogen niet kan kiezen besluit ik de menu kaart te bestuderen en maak een keuze aan de hand van de ingrediënten die me het meest aantrekken.

menukaart EileenFoto: menukaart Eileen

Nogmaals: keuzestress! Want kom op..alles lijkt me even lekker, en laat ik nu bijna alles even lekker vinden…ZUCHT! Ik neem uiteindelijk het besluit om voor twee smaken te gaan: Raspberry en Caramel Pecan… Voor $9 wellicht aan de prijzige kant, maar ik bedenk me dat het individueel gemaakt kleine cheesecakes zijn die award winning in het centrum van New York verkocht worden…eigenlijk een koopje dus 😉

frambozen cheesecakeFoto: frambozen cheesecake bij Eileen’s special cheesecake

Om te beginnen met de frambozen cheesecake, met een drizzle van witte chocolade…De combinatie van het fris fruitige van de frambozen, de romige chocolade die net even een accentje aanwezig is, de zalvig zachte cheesecake die perfect afsteekt qua structuur van de kruimelige bodem…wow…wat een heerlijke combinatie! Dit is absoluut de lekkerste cheesecake ooit!

caramel pecan cheesecakeFoto: caramel pecan cheesecake bij Eileen’s special cheesecake

Maar dan neem ik een hapje van de karamel-pecan cheesecake: Jeeeeeeeeeeemig… verrukkelijk, wat een heerlijke smaak, wat een perfecte structuur, niet te hard, niet te zacht, niet te droog, niet te nat…gewoon subliem perfect…Zoetig, zoutig en notig, gewoon absoluut de lekkerste cheesecake ooit! Als ik weer een hapje neem van de frambozen versie weet ik toch echt zeker dat die het lekkerste is…totdat ik weer een hapje neem van de karamel..nee dit is de lekkerste! Had ik net keuze stress om überhaupt iets uit te zoeken…ik kan je nu niet eens zeggen welke de lekkerste is…laat ik het erop houden dan ze toch een gedeelde eerste plaats mogen bezetten…en terwijl ik dat bedenk, kijk ik nog eens snel op de menukaart…er zijn immers nog zoveel meer lekkere smaken…zouden die ook allemaal zo lekker zijn?

Ik ga er gewoon nog 4 bestellen….bedenk ik enthousiast…maar nog voordat die gedachten door mijn: weet-je-dat-wel-zeker-filter (die overigens regelmatig hapert in zijn werking) is kunnen gaan, zegt mijn maag al HO! Want hoe heerlijk deze gebakjes ook moge zijn…ze zijn uiteraard niet gemaakt van gebakken lucht…ik baal ervan dat ik niet meer op krijg…maar misschien is het zo ook beter…Dan heb ik weer een reden om nog een keertje terug te komen om weer andere smaken te proberen….

Eileen’s special cheesecake op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Eileen’s cheesecake special in New York.

Omakasa
Hoewel ik het me na het eten van de cheesecakes niet kon voorstellen, heb ik toch enkele uren later weer trek in voedzaam eten…en zo laat ik me adviseren om zeker eens een boa bun te gaan eten bij Omakasa…

Omakasa New YorkFoto: Omakasa

Zo gezegd zo gedaan, loop ik nieuwsgierig deze ruime, nette en moderne zaak binnen. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten bij een boa bun namelijk, maar omdat ik deze reis alles wil proeven wat ik nog niet ken, ga ik dus ook hiervoor. Bij de toonbank word ik weer vriendelijk te woord gestaan door een jonge dame die wel een tikkeltje te overdreven vriendelijk lijkt. En dan bedoel ik niet dat ze op een typische Amerikaanse wijze overdreven is, ik krijg eerder het gevoel dat ze ‘baked’ is om het zo uit te drukken…maar hoe dan ook, ze is heel vriendelijk.

Er staan twee soorten boa buns op de menu kaart: Koji Chicken en ‘Impossible’ burger…dus ik kies voor de Koji Chicken…maar dan zegt de vriendelijke medewerkster: “Weet je dat wel zeker? Ik zou voor de ‘Impossible’ burger gaan…Hmmm..dus ik vraag haar waarom ze dat adviseert. Ze geeft aan dat het een vegetarische burger is die subliem schijnt te smaken. Ik merk dat ik twijfel en zij merkt het ook waardoor ze zegt: “Dan neem je ze toch allebei?” Tja….dat kan natuurlijk ook, dus bestel ik beide buns voor $10, een prima prijs als je bedenkt dat je er gratis tafelwater bij krijgt en in een ruime gelegenheid zit waar je op je gemak kunt genieten van je broodje…

boa buns bij OmakasaFoto: boa buns bij Omakasa

De buns zijn te vergelijken met een Bapao, en ook weer niet. In mijn ogen zijn ze zoveel lekkerder en smakelijker. Zoals je al ziet op de foto zijn ze in verhouding goed gevuld…Ik neem als eerste een hap van de Chicken boa. Yummie!! Wat is dit lekker zeg! De kip heeft een krokant korstje alsof hij zo van het spit af komt, het deeg is aangenaam zacht en heeft een hele lichte deeg smaak. De bosui en augurk maakt samen met de licht pittige saus dat het geheel samen precies de juiste bite veroorzaakt. Heerlijk!

Gelijk benieuwd naar de onmogelijke burger neem ik daar natuurlijk ook een hap van. Eerlijk is eerlijk, in tegenstelling tot de cheesecakes zou ik in dit geval wel gemakkelijk een keuze kunnen maken. Ik zou absoluut de volgende keer weer voor de kip gaan. Maar de onmogelijke burger is zeker ook heel smakelijk! Het smaakt vegetarisch waarmee ik bedoel dat er geen vlees smaak aan zit. Dat hoeft voor mij ook niet persé, maar dat verwacht je wellicht bij de naam burger. Hij is iets pittiger van smaak door de chillie saus die erover zit. Beide broodjes zijn in ieder geval absoluut weer de moeite van het proeven waard…dus mocht je in de buurt zijn….

Omakasa op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Omakasa in New York

Nathan’s famous
Op mijn laatste dag heb ik nog 1 typisch New Yorks gerecht niet geproefd: de HOTDOG! Niet gelijk mijn favoriete gerecht, vandaar dat ik hem heb bewaard tot de laatste dag denk ik…In de stad vind je meer dan voldoende hotdog stands, precies zoals je ze in de film ook tegen komt. Maar hoe weet je nu welke het lekkerste is? Tja…omdat ik dus niet van plan was meerdere hotdogs te gaan proeven, heb ik me ook hierin laten adviseren…Ik moet bij Nathan’s zijn, de enige echte hotdog sinds 1916…

hotdog kraamFoto: hotdog kraam

Ik bestel de originele hotdog met zuurkool voor $3,75, een prima prijs. Ik mag er zelf mosterd en ketchup op doen, en ik moet toegeven, het is een heerlijke, smakelijk hotdog! De zuurkool smaakt bij lange na niet zo zuur als in Nederland, had van mij persoonlijk best gemogen omdat ik die smaak ook erg kan waarderen. Maar ook deze combinatie van een zacht broodje met knapperige ‘zure’ kool, de mosterd, ketchup en de rokerige smaak van de worst maken er een lekker geheel van. Zeker een aanrader om eens te proberen!

een New Yorkse hotdogFoto: een New Yorkse hotdog

Nathan’s famous op je foodie bucketlist noteren?
Dit is de website van Nathan’s famous in New York

Samenvattend kan ik niet anders dan concluderen dat NY een uitdagende stad is voor Foodies; er is een enorme diversiteit aan gerechten, culturen, smaken en geuren te ontdekken…Wat een feest om op deze wijze te mogen proeven van de stad en dit met jullie te delen…en dan te bedenken dat ik nog niets geschreven heb over de overheerlijke pindakaas-banaan-amandelmelk smoothie, de kaneelbagels, de oatmeal met bosbessen, de tweede pokébowl, de gegrilde bloemkool, de gegratineerde aubergine, de paarse tortillachips, de pumkin spice latte, de vele bijzondere drankjes en ga zo maar door…

Groet Stephanie

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!
Tekst en foto’s Stephanie Könings

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht