Muhammara rijst salade

17 mei 2016Dagmar

Bye bye saaie lunch, helloooh muhammara rijst salade! Muham-what? Muhammara is een Syrische saus/spread/dip van geroosterde rode paprika’s met walnoten en granaatappel. Licht pittig, zoet, rokerig en èrrug lekker. Toen ik op instagram bij Sanne van SesuChops deze muhammara voorbij zag komen was ik geïntrigeerd door deze mij nog onbekende spread. De muhammara haalde ik daarop heel snel in huis.

Toen ik deze dip proefde wist ik meteen dat ik er een lekkere rijst salade mee wilde maken om mee te lunchen. Ik combineerde de rijst salade verder met wat cherrytomaatjes, komkommer, dadels en kleine blokjes Parmezaanse kaas. En lekker dat deze muhammara rijst salade is! Ik heb er twee dagen achter elkaar mee geluncht. En dat is niets voor mij, want ik houd van afwisseling. Maar zo lekker is hij dus.

muhammara rijst salade
Deze muhammara rijst salade is ook lekker als weer eens een wat andere salade bij de BBQ of is als ruimere portie een fijn vegetarisch hoofdgerecht. Tip: vervang de Parmezaanse kaas door feta. Nomnomnom, wat is dit lekker. En zo simpel om te maken. 

Dit heb je nodig voor 1 persoon
60 gram (zilvervlies)rijst (gekookt en afgekoeld)
een handje cherrytomaatjes (gehalveerd)
een stukje komkommer (in kleine stukjes gesneden)
2 blokjes Parmezaans kaas ( in hele kleine blokjes gesneden)
optioneel: 2 dadels zonder pit ( in kleine stukjes gesneden)
2-3 eetlepels muhammara (klik hier voor de versie van Sanne of koop bijvoorbeeld deze van Maza bij AH)
peper en zout naar smaak

En zo maak je de Muhammara rijst salade
1. Meng de rijst met de muhammara en schep de rest van de ingrediënten eronder. Breng naar wens op smaak met wat peper en zout. That’s it!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze Turkse bulgursalade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht