Mini wraps met gerookte kip, rauwe ham en truffelmayonaise

13 maart 2021Dagmar
Blog post

Deze lekkere mini wraps met gerookte kip, rauwe ham en truffelmayonaise zijn gebaseerd op een van mijn favoriete flammkuchen namelijk flammkuchen met kip en truffel. Lekker om mee te lunchen, brunchen en borrelen. Of als tussendoortje. Nou ja. Eigenlijk altijd wel!  Stel het je eens voor: een hapje met die lekkere truffelmayonaise, zilte krokant gebakken rauwe ham, gerookte kip en frisse sla. Yummmm! Toch?

Je maakt deze lekkere mini wraps door ze achtereenvolgens te leggen met sla, gerookte kip en krokant gebakken rauwe ham. De mini wraps zijn bestreken met truffelmayonaise. Zo’n lekkere combi dit!
Tenslotte oprollen en vaststeken met een prikker. Zo, ze zijn al klaar om van te smullen!
Lekker om bijvoorbeeld lekker mee te lunchen, brunchen en borrelen. Ook leuk om mee te picknicken en als onderdeel van een high tea. Ik zie me al zitten in het stadspark met een picknickmandje met o.a. deze lekkere mini wraps en een koel flesje roze bubbels!

Ingrediënten voor mini wraps met gerookte kip, rauwe ham en truffelmayonaise
(voor 4 mini wraps)
4 mini wraps
4 plakken rauwe ham
4 plakken gerookte kip
4 grote slabladeren (kropsla) ter grootte van de miniwraps
4 theelepels truffelmayonaise
olijfolie

Verder heb je prikkers nodig

Mini wraps met gerookte kip, rauwe ham en truffelmayonaise recept
Verhit een klein beetje olijfolie en bak de rauwe ham rondom licht goudbruin en krokant. Laat afkoelen op wat keukenpapier. Verwarm de mini wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strijk elke mini wrap met de volle kant van een lepeltje in met elk een theelepel truffelmayonaise. Beleg achtereenvolgens met de sla, gerookte kip, krokante ham. Rol ze op en steek vast met een prikker. Ze zijn nu klaar om van te smullen!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht