Mini taartjes met witlof, blauwe kaas en rauwe ham

4 maart 2021Dagmar
Blog post

Als kind lustte ik geen kaas. Laat staan blauwschimmelkaas! Die schade heb ik de afgelopen jaren wel ingehaald en inmiddels kan ik blauwe kaas waarderen. Nu ontdekte ik in de smaakbijbel dat blauwe kaas een mooie smaakcombi zou zijn met witlof en rauwe ham. Dus probeerde ik dat uit met deze mini taartjes met witlof, blauwe kaas en rauwe ham. Wat lekker! Als ik had geweten hoe lekker dit was, dan had ik deze hartige mini taartjes beslist al veel eerder gemaakt!

Deze hartige mini taartjes maak je heel makkelijk in een cupcake bakvorm. Ik gebruik plakjes deeg voor hartige taart uit de diepvries als basis. Lekker makkelijk! Deze taartjes zijn bijvoorbeeld lekker om mee te lunchen brunchen, als hartig hapje bij de high tea, buffet en borrel. Ze zijn vrij machtig.

Ingrediënten voor mini taartjes met witlof, blauwe kaas en rauwe ham
(voor 4 mini taartjes)
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
1/2 klein stronkje witlof
2 eieren losgeroerd met 50 gram geraspte mozzarella en gekruid met peper en zout
ongeveer 40-50 gram blauwe kaas in kleine blokjes gesneden (ik gebruikte gorgonzola, saint agur lijkt me ook lekker)
4 plakken rauwe ham (in de lengte in repen gesneden)
wat geroosterde pijnboompitten (of gehakte walnoten)
olijfolie
peper en zout

verder heb je een cupcakevorm nodig

Mini taartjes met witlof, blauwe kaas en rauwe ham recept
1. 
Stoom de witlof 5 minuten en laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snijd daarna in kleine stukjes. Laat de plakjes deeg ondertussen ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (electrische oven).

2. Vet de cupcake bakvorm lichtjes in met wat olijfolie. Drapeer de plakjes deeg over de vormpjes. Vul achtereenvolgens met de witlof, blauwe kaas, rauwe ham en schenk daar het ei-kaas mengsel over. Top af met wat pijnboompitjes. Schuif ongeveer een half uurtje in de oven. Lichtjes laten afkoelen en dan lekker opeten. Koud vind ik ze ook lekker!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht