Mijn favoriete margarita

13 juni 2018Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je een onweerstaanbaar lekkere frisse ietwat licht zoet-zure margarita. Wat mij betreft de allerlekkerste margarita ooit! Op vakantie in Mexico ontdekte ik deze sweet margarita en sindsdien ben ik er dol op! Ik zie me nog aan de zwembadrand onder de tropische zon zitten met deze lekkere cocktail. Hij is net wat zoeter dan een gemiddelde officiële margarita maar ik vind deze frisse licht zoet-zure cocktail daarom onweerstaanbaar lekker! Ik nam het recept voor frozen margarita’s dat ik bij Culy vond als basis en bleef de cocktail aanpassen totdat ik DE smaak van Mexico te pakken had! Yessss! Ik speelde wat met de verhoudingen en zo zit in mijn versie meer cointreau, ik deed er suikersiroop bij en liet het randje zout weg. Zo maak je margarita op mijn favoriete manier, dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 2 glazen margarita
90 ml limoensap (ik had hier zo’n 7 verse limoenen voor nodig maar je kan ook deze gebruiken)
60 ml tequila
60 ml Cointreau (of Grand Marnier / Triple Sec)
3 eetlepels suikersiroop

Verder heb je ijsblokjes, een cocktailshaker en 2 traditionele champagnecoupes nodig. Het is leuk om deze cocktails te serveren met schijfjes limoen.

Margarita recept
Zet de glazen klaar. Vul de cocktailshaker half met ijs en schenk alle ingrediënten erin. Schudden maar! Vergeet het dopje er niet op te doen en zorg dat je shaker goed dicht is  icon-smile-o Schenk de margarita in de glazen de grove zeef in de dop (het ijs blijft in de shaker). Ik serveerde hem met ijs. Garneer eventueel met een schijfje limoen.

Wil je een keer voor een meer traditionele margarita gaan houd dan het basisrecept van Culy aan.

margarita cocktails
Je kunt deze verrukkelijke margarita ook on the rocks serveren met ijsblokjes en wat schijfjes limoen in een mooi glas. Een klein feestje zo’n lekkere cocktail in een mooi glas. Mocht je nog op zoek zijn naar mooie cocktail glazen neem dan hier eens een kijkje!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht