Met olijfolie gegrild brood

8 maart 2019Dagmar
Blog post

Dit met olijfolie gegrild brood is een van mijn all-time favorieten. Het is zo simpel dat ik het bijna geen recept durf te noemen maar wacht maar tot je dit een keer hebt geproefd! Dan weet je precies waarom ik de moeite neem dit receptje met je te delen. Ik maak dit brood vaak als bijgerecht bij een lekkere pasta maar bouw er ook heerlijke bruschetta’s en anders lekkers mee. Als ik een etentje geef staat dit brood vaak als voorafje op tafel samen met wat goede olijfolie, (zee)zout, olijven en halfgedroogde tomaatjes. Hemels!

Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel
Je kunt allerlei lekkers met dit gegrilde brood als basis bouwen. Zoals bijvoorbeeld dit
gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel. Of wat dacht je van gerookte zalm met een zachtgekookt ei en tuinkers als topping?

Ingrediënten voor met olijfolie gegrild brood
een klein ongesneden brood naar keuze
lekkere olijfolie

verder heb je een grillpan en invetkwast nodig

Met olijfolie gegrild brood recept
Snijd het brood. Verhit de grillpan. Bestrijk het brood met olijfolie en grill het aan beide zijden tot je goudbruine grillstrepen krijgt. En klaar ben je al. Ik zei toch dat het simpel was?

Je kunt het gegrilde brood trouwens prima invriezen. Ik doe dat meestal in van die grote hersluitbare verpakking. Zo kan ik ook tussendoor genieten van zo’n lekker stukje brood. Rooster het kort in een broodrooster en je gegrild brood is klaar voor gebruik, yum!

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht