Markthal Rotterdam: foodies walhalla

16 november 2014Dagmar

Gastblog door Kyra Kranendonk – Von Weersch

Afgelopen weekend voelde ik mij als een kind in een en snoepwinkel: ik ging de Markthal in Rotterdam bezoeken!

De Markthal is een groot woon-en winkelgebouw met een grote overdekte markthal. En niet zomaar een (vers)markt. Met meer dan 100 versunits, 15 food shops en 8 restaurants, is deze plek een waar genot voor foodies: alles draait om eten, drinken en genieten hier!

Van buiten trekt het imposante gebouw meteen mijn aandacht. Eenmaal binnen kan ik mijn ogen niet van het prachtige plafond afhouden. Wow! De enorme kleurrijke afbeeldingen van de meest uiteenlopende levensmiddelen die op de markt verkocht worden, maken me even stil. Net als vele andere bezoekers moet ik dit eerst even in me opnemen en vastleggen, voordat ik het daadwerkelijke marktaanbod in me op kan nemen.

Voor Vertruffelijk.nl doe ik verslag van dit aanbod van de Markthal. Eigenlijk is het te veel om allemaal te beschrijven,dus beperk ik me tot een paar impressies. De rest moeten jullie zelf maar ontdekken!

markthal1

Eenmaal binnen wordt al snel duidelijk dat deze markthal niet zomaar een overdekte (vers)markt is. Wat je ziet zijn eigenlijk allemaal losse en heel luxe ingerichte units, vergelijkbaar met stands op een beurs. Het zijn allemaal kleine winkeltjes onder een groot en erg mooi plafond. Het aanbod is enorm. Heel divers, zowel nationaal als internationaal. Iedere unit roept weer een heel andere sfeer op.

Zo heb je er Van Vliet Stroopwafels, Hollandser kan het haast niet. Menig toerist zal het thuisfront met een van de mooi verpakte stroopwafels van deze winkel verrassen. Maar ook de Nederlandse bezoeker kan enthousiast raken van deze unit. Van de stroopwafel ‘Bossche’-bollen en stroopwafelmuffins loopt mij in ieder geval het water in de mond.

markthal2
Verrassend vind ik de Choco Kebab. Ik kende dit concept nog niet. In het oog springt de ronddraaiende ‘kebab’ van chocolade (achter de vrouw op de foto). Met een speciaal mes wordt de chocolade in schilfers van de rol geschaafd. Deze worden in de warme Choco Pita gedaan, aangevuld met siroop, slagroom en, indien gewenst, andere additionele ingrediënten.

markthal3
Deze moet ik echt proeven! De prijs, 1 euro, houdt me in ieder geval niet tegen. Ik kies als vulling de gestoofde peertjes.

markthal4

Ik vind het een lekkere combinatie. Je kunt de kebab ter plekke opeten op een van de barkrukken, en er meteen een kopje koffie of thee bij bestellen. De koffie is lekker en betaalbaar, zeker voor Rotterdamse begrippen: 1,75 euro.

Mijn volgende stop is Mei Sum. Ik weet de vrolijke zoete cakejes te weerstaan en kies het broodje Ba Pao. Ik kan er kort over zijn: lekker! Ik ga zeker nog eens terug om toch een (of misschien wel meerdere) van de cakejes te proeven.

markthal5

Wat ik verder zoal tegenkom? Versunits die onder meer bonbons, olijven, streekproducten, kaas, tapenades, vlees (waaronder vleesproducten van Livar, het Limburgse kloostervarken), wijnen, olijven, brood, chocolade, ijs, gebak, wokgerechten, verse groenten, kruiden en Indonesische saté verkopen. Zoals ik al schreef is het aanbod te groot om alles te beschrijven en te proeven!

markthal6

Tussen de versunits zijn ook enkele kleine restaurantjes en foodbars te vinden. Zoals deze, Obba’s foodbar:

markthal7
Echt een plek waar de (trendy) foodie even op adem kan komen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. De mezzes, van Obba zijn een mix van Mediterraans, Turks en Rotterdams, zo lees ik op de website van de eigenaren van deze hippe eetplek. Behalve deze foodbar vind je op de markt ook enkele platforms waar gegeten kan worden. Op marktniveau bestel je dan je eten en een kleine (steile!) trap brengt je naar een rustigere hooggelegen plek waar je al dat lekkers kan opeten terwijl je van het uitzicht over de markt en het winkelend publiek geniet. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, vind je rondom de markt nog diverse andere, echt gezellig ingerichte restaurants, zoals deze:

markthal8

Ook is er een grote kookwinkel (Habitas) en een Aziatische supermarkt.

Mocht je voor een etentje nog ingrediënten missen, dan zijn er een verdieping onder het marktniveau nog gewone winkels, zoals de Albert Heijn en de Gall & Gall. Iedere dinsdag en zaterdag vind je naast de Markthal bovendien de al jaren bekende buitenmarkt met een zeer groot aanbod verswaren. Ik denk dat uit dit verslag mijn enthousiasme voor de Rotterdamse Markthal wel blijkt. Ik vind de Markthal prachtig en absoluut het bezoeken waard. Je zult er mij dus zeker nog eens kunnen tegenkomen…. Ik hoop: tot ziens!

Openingstijden
De Markthal is 7 dagen per week geopend:
Maandag t/m donderdag & zaterdag 10 tot 20 uur
Vrijdag           10 tot 21 uur
Zondag           12 tot 18 uur

Adres Markthal
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ ROTTERDAM

In de parkeergarage van de Markthal is plek voor 1200 auto’s. Met de metro kun je het beste uitstappen bij metrostation Blaak.

Links:
Van Vliet stroopwafels
Choco Kebab
Mei Sum
Obba’s foodbar
Markthal Rotterdam 

Tekst & foto’s: Kyra Kranendonk – Von Weersch
Kyra-2
Markthal Rotterdam: foodies walhalla

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht