Makkelijke Indonesische rendang

24 mei 2014Dagmar

Dit is een simpel recept voor makkelijke Indonesische rendang: een heerlijke aromatische stoofschotel. Je maakt de rendang door stukjes rundvlees te garen in een saus van ketjap medja, kokosmelk, sambal badjak, pindakaas en water. Omdat ik dol ben op citroengras, doe ik dit er ook nog bij. Heerlijk! Na 2.5 uur zachtjes pruttelen kun je aan tafel: je zelfgemaaktee zoet-pittige Indonesische rendang is klaar! Woohoo! Combineer deze makkelijke Indonesische rendang bijvoorbeeld met basmati rijst, kroepoek en atjar en je Indonesisch maaltje is compleet.

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 kg runderpoulet (in stukjes van 2-3 cm gesneden stoofvlees)
2 stengels citroengras (gehalveerd)
110 ml ketjap medja (deze dikke zoete ketjap medja gebruikte ik, gebruik geen conimex: veel te zout vind ik persoonlijk)
4 theelepels sambal badjak
4 flinke eetlepels pindakaas
250 ml kokosmelk
250 ml water

Zo maak je de rendang
1. Roer de ketjap medja, pindakaas, sambal badjak, kokosmelk en water door elkaar met een garde in een braadpan met een dikke bodem. Doe het citroengras erbij. Breng aan de kook. Doe het vlees erbij. Breng zachtjes aan de kook en gaar het rundvlees zo’n 2.5 uur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Doe zo nodig wat water erbij.

2. Verwijder het citroengras op het einde van de kooktijd. Je rendang is nu klaar.

Serveertips: lekker met gebakken zoete aardappels of basmatirijst. Andere lekkere bijgerechtjes: gebakken uitjes, cassave kroepoek, augurk en atjar. 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht