Maak van je lunch een feestje met deze dikke boterhammen met heks’nkaas en gerookte zalm

1 december 2017Dagmar
Blog post

Gegrilde bruine boterhammen met gerookte zalm, heks’nkaas, sla en olijfolie met citroen. Oftewel een kleine verwenlunch! Onlangs lunchte ik bij Echt genieten en daar hadden ze een gerecht op de kaart staan waar mijn smaakpapillen zich meteen toe aangetrokken voelden: dikke boterhammen met heks’nkaas en gerookte zalm. Dat moest wel lekker zijn wist ik meteen. Toen ik mijn tanden in deze 2 lekkere dikke bruine boterhammen zette vond ik het zo lekker dat ik besloot ze zelf ook te maken. Ik bedacht me dat ik ze nog lekkerder kon maken door het brood te grillen en wat olijfolie met citroen over de sla te druppelen. Zo gezegd, zo gedaan en wat heb ik hier gelukzalig zitten smullen! Zo simpel en zo lekker. Ik houd daarvan! Jij ook? Lees dan hieronder verder hoe je deze lekkere verwenlunch voor jezelf maakt!


Restaurant Echt genieten waar ik deze lekkere boterhammen at en op het idee kwam om ze zelf te maken. 

dikke boterhammen met heks'nkaas en gerookte zalm
Hier zie je mijn versie van deze  lekkere bammetjes. Wat deze boterhammen zo lekker maken? De combinatie gerookte zalm en heks’nkaas is sowieso al lekker maar door het brood te grillen en de sla te besprenkelen met wat olijfolie met citroen wordt lunchen een klein feestje. Onlangs won ik een fantastische olijfolie set van liquidoro en daar zat ook een flesje olijfolie met citroen bij. En lekker dat deze is! Nou ben ik al dol op olijfolie maar deze met citroen past perfect bij de gerookte zalm en geeft een frisse noot aan dit gerechtje. 

Ingrediënten voor dikke boterhammen met heks’nkaas en gerookte zalm
2 dikke bruine boterhammen
50 gram gerookte zalm (2 plakken)
2 eetlepels heks’nkaas
olijfolie met citroen
1 flink handje gemengde sla
olijfolie om het brood te grillen

Verder heb je een grill nodig

Recept voor dikke boterhammen met heks’nkaas en gerookte zalm
Grill de boterhammen met een beetje olijfolie op een  hete grill. Besmeer de boterhammen met de heks’nkaas, beleg met de zalm, verdeel de sla over de zalm en besprenkel met een beetje olijfolie met citroen. Zooo lekker!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht