Maak je eigen Koreaanse Surf & Turf street food burger met Lidl!

Woohoo, het is zomer! De leukste en lekkerste tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een foodfestival waardige burger! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze watertandende lekkere Koreaanse surf & turf burger? Een zelfgemaakte gegrilde hamburger van biologisch rundvlees op smaak gebracht met o.a. een Korean Style BBQ Marinade. Erop een plak gegrilde ananas, gesmolten cheddar, zoetzure augurk en een heerlijke sriracha-limoen mayonaise. De burger wordt afgetopt met een paar grote sappige gebakken garnalen en geserveerd op een zwart broodje. Zien deze burgers er niet lekker en kleurrijk uit? En hoe leuk zijn die zwarte hamburgerbroodjes? En als ik je nu eens vertel dat alle ingrediënten die ik heb gebruikt voor deze lekker burger verkrijgbaar zijn bij Lidl? Dus kleed je tuin maar gezellig aan en nodig al je vrienden uit, want het foodfestival feestje is dit jaar gewoon bij jou thuis!









Ingrediënten voor Koreaanse surf & turf burgers
(voor 4 royale hamburgers/ voor 4 personen)
500 gram biologisch rundergehakt
4 zwarte hamburgerbroodjes
2 eetlepels Korean Style BBQ Marinade
1 eierdooier
ongeveer 1/4 fijngesneden rode peper (meer/minder naar smaak)
4 eetlepels gebakken uitjes
olijfolie
BBQ boter
satéprikkers
zout
Toppings
4 plakjes cheddar
4 plakken vers gesneden ananas
12 rauwe ongepelde tijgergarnalen zonder kop (diepvries, ontdooid)
12 plakken augurk
wat gemengde sla naar keuze
Voor de sriracha-limoen mayonaise
(voor ongeveer 175 ml, ruim voldoende voor dit recept)
175 gram mayonaise of halfvolle fritessaus
1.5 eetlepel sriracha saus (meer/minder naar smaak)
sap van 1 limoen
evt. wat zoetstof naar wens
Koreaanse surf & turf burgers recept
1. Strijk de ananasschijven in met wat olijfolie. Grill de ananas in een hete grillpan of op de BBQ en houd warm in wat aluminiumfolie. Meng alle ingrediënten voor de sriracha-limoen mayonaise en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Toast of grill eventueel de opengesneden hamburgerbroodjes (is extra lekker vind ik!).
2. Meng het gehakt met de Korean Style BBQ Marinade, eierdooier, gebakken uitjes en rode peper. Kruid met zout. Draai 4 gehaktballen van het gehakt en druk deze voorzichtig plat tot burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers als je die hebt. Vet de Koreaanse hamburgers licht in met wat olijfolie en grill ze in een hete grillpan of op de BBQ. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten op een rooster. Leg er alvast een plak cheddar op zodat deze mooi smelt. Bak terwijl de hamburgers rusten de garnalen.
3. Pel de garnalen, maak ze zo nodig schoon en dep ze droog. Bak de garnalen in wat BBQ boter totdat ze helemaal roze kleuren. Houd ze warm in wat aluminiumfolie.
Tijd om je homemade foodfestival burgers te gaan samenstellen!
Bestrijk de onderste helft van het hamburgerbroodje met 1 eetlepel sriracha. Beleg achtereenvolgens de broodjes met de plakken augurk, de hamburgers met cheddar, de gegrilde ananas, gebakken garnalen en top af met wat sla. Druk de bovenste helft van het hamburgerbroodje er op en steek er een satéprikker in om alles op zijn plek te houden. Serveer de hamburgers meteen. Toegegeven: ze zijn niet eenvoudig te eten, maar wedden dat je daar niet meer over nadenkt na je eerste hap?
Tip
Je zou ook alle ingrediënten los op een grote schaal serveren zodat iedereen zijn eigen custom made burger kan samenstellen. Ook hartstikke leuk!
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit lekkere recept kwam tot stand in samenwerking met Lidl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.