Limburgse wijn week 2020 van start!

11 september 2020Dagmar
Blog post

Wijnliefhebbers en -kenners opgelet: de tweede Limburgse wijnweek gaat van start! Van 12 tot 20 september 2020 zullen een aantal wijnbars, restaurants en wijnhandelaren in het teken staan van Limburgse wijn. Ook is het mogelijk om een aantal wijngaarden te bezoeken en te proeven hoe bijzonder Limburgse wijn is. Hierbij een greep uit het leuke aanbod tijdens de Limburgse wijnweek 2020.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-517.jpg
Zoals jullie misschien wel weten vind ik Limburgse wijnen mooi en bijzonder. Sterker nog: mijn favoriete mousserende wijn is deze Limburgse dame van Domein Holset! Ik vind het dan ook extra leuk om aandacht te geven aan de Limburgse wijnweek 2020. Lees snel verder voor een greep uit het programma vol leuke activiteiten.

Pop- up wijnrestaurant
Te midden van de wijngaard van St. Martinus in Voerendaal is het tijdelijk mogelijk te genieten van een heerlijke gerechten met bijpassende Limburgse wijnen. ‘Wijnrestaurant Op het land’ vindt plaats vanaf
12 september t/m 4 oktober 2020. Reserveer snel want vol = vol!
Meer informatie: www.wijnrestaurantophetland.nl

Nieuwe wijngaardwandeling in wijndorp Noorbeek
In Noorbeek, dat zich steeds meer ontwikkelt als wijndorp, zijn inmiddels 7 wijngaarden. De wijn is te koop in de dorpswinkel en te proeven in de restaurants en het café van het dorp. Zowel in Noorbeek als Voerendaal zijn nieuwe wijngaardwandelingen toegevoegd.
Meer informatie: www.routedesvins.nl

Limburgse wijnen proeven: dat smaakt naar meer!
Op verschillende plekken is het mogelijk te proeven van Limburgse wijnen. Domein Holset gaat haar bezoekers de bubbels laten proeven die dit wijnhuis maakt. Ook bij wijndomein de Fromberg in Ubachsberg kunt u de wijn proeven, evenals bij Domein Stokhem. In Klimmen ligt de wijngaard Kruisboom. Hier is onder andere de Cuvée Da Pé te proeven. Deze witte wijn is speciaal gemaakt door Stan Beurskens van St. Martinus voor Petro Kools: eigenaar-sommelier van sterrenrestaurant Da Vinci. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. Petro werd afgelopen week uitgeroepen tot Limburgse wijnambassadeur 2020!

Nieuwe wijnclub ‘Limbourgeois’
Chapeau Magazine start samen met Vinteur en de Stichting Promotie Limburgse Wijn een nieuwe grensoverschrijdende wijnclub voor Belgisch en Nederlands Limburg, genaamd ‘Limbourgeois’.
Meer informatie: www.chapeaumagazine.nl

Programma activiteiten Limburgse wijnweek
Een compleet overzicht is te vinden op www.limburgsewijnweek.nl  

Meer weten over Limburgse wijn?
In dit artikel vind je een opsomming van een aantal aanbevelenswaardige Limburgse wijngaarden en wat je hier allemaal kan doen. Weten waar je Limburgse wijn kunt kopen en proeven? Overnachten in een wijnvat in het mooie Zuid-Limburg? Dit en nog veel meer wat er in Limburg op wijngebied te ontdekken valt lees je in mijn artikel: Limburg wijnprovincie van Nederland.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht