Lam met aardpeerpuree en aardpeerchips

22 november 2019Dagmar
Blog post

Dit lam met aardpeerpuree en aardpeerchips is een verrukkelijk klein hoofdgerecht . Dankzij de aardperen en het gebruik van dragon in de sauce verte (klinkt sjiek, is makkelijk om te maken) heeft dit gerecht een heerlijke anijsachtige smaak. Ik houd daarvan, jij ook? De medium rare gegaarde malse stukjes lamsrack passen er heerlijk bij. De aardpeerchips zijn ook makkelijk om te maken en zorgen voor wat crunch. De frisse wat lichtere sauce verte met peterselie, bieslook en dragon zorgt voor wat frisheid. Een lekker, relatief makkelijk en bijzonder gerecht voor een etentje thuis! Misschien iets voor de feestdagen?

Dit klein hoofdgerecht is bijvoorbeeld een prima gang tijdens een uitgebreid diner. Zin om deze lam met aardpeerpuree en aardpeerchips op tafel te toveren? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor lam met aardpeerpuree en aardpeerchips
(klein hoofdgerecht voor 2 personen)

1 lamsrack van ongeveer 350 gram (klaar voor gebruik)
1x dit aardpeerpuree recept
1 x dit recept voor sauce verte (je hebt 2 eetlepels nodig)
vloeibare bakboter
peper en zout

voor de marinade
1 eetlepel olijfolie
1 dikke teen knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde munt en gemalen koriander
1/2 theelepel komijn poeder
mespunt chili poeder
een snufje zout

voor de aardpeerchips
olie om te frituren
1 aardpeertje

eventueel om te garneren: wat platte peterselie, cress en eetbare bloemen

Verder heb je een oventhermometer, ovenbestendige braadschaal, mandoline, rooster, dunschiller, schuimspaan en keukenpapier nodig

 Lam met aardpeerpuree en aardpeerchips recept

1. Maak eerst de aardpeerpuree , de sauce verte en aardpeerchips. Voor de aardpeerchips schil je het aardpeertje en snijd je het met behulp van een mandoline in dunne schijfjes. Verhit ongeveer 1 cm olie in een steelpannetje en frituur de schijfjes goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de hete olie op wat keukenpapier om uit te lekken.

2. Laat het lamsrack een half uurtje op kamertemperatuur komen. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Dep het lamsrack droog met keukenpapier en marineer het vlees.

3
. Braad het lamsrack rondom aan in wat vloeibare bakboter. Zet het lamsrack in de oven tot hij een kerntemperatuur van 62 graden heeft bereikt. Gebruik de oventhermometer om dit te monitoren. Laat het lamsrack 5 minuten rusten op een rooster voordat je het in stukken snijdt. Kruid met peper en zout. Als het lamsrack bijna klaar verwarm je de aardpeerpuree zo nodig langzaam op.

Opdienen: verdeel de aardpeerpuree over 2 borden (of mooie kommen zoals op de foto). Lepel er 1 eetlepel sauce verte naast. Verdeel hier de stukjes lamsvlees over. Garneer met de aardpeerchips en eventueel wat cress, platte peterselie en eetbare bloemen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht