Labneh

27 maart 2021Dagmar
Blog post

Labneh is extra dikke romige yoghurt die een heerlijke basis vormt om te combineren met allerlei lekkers. Denk aan de combinatie van koude romige labney met hete zoete geroosterde tomaatjes of bij een mezze schotel. Heerlijk met bijvoorbeeld kruidig baharat gehakt of deze heerlijke feta met tomaat, knoflook en olijfolie… 

Ingrediënten voor snelle labneh
300 gram Turkse yoghurt
1 theelepel limoensap
1/4 theelepel zout

om te garneren: bijvoorbeeld sumak, za’atar en lekkere extra vierge olijfolie

Verder heb je een zeef en kaasdoek nodig

Labneh recept
Meng in een kom de yoghurt, zout en limoensap. Leg een paar lagen kaasdoek in een zeef en plaats deze op een voldoende grote kom om het vocht op te vangen. Schep de yoghurt op het kaasdoek en zet alles ongeveer 4 uurtjes weg in de koelkast. Schep hierna de labneh uit de zeef en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Garneer naar wens en serveer.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht