Kruidige gegrilde kip met couscous

16 februari 2020Dagmar
Blog post

Lekkere kruidige gegrilde kip met couscous. Het is 1 van mijn favoriete manieren om makkelijk en snel tot een voedzaam maaltje te komen. Dit keer heb ik de kip gegrild met berbere kruiden. Dit is een lekkere -tikje pittige- Ethiopische kruidenmix met o.a. paprika, kaneel, komijn, koriander en kardamom. Met bovendien amper iets van zout. In een foodybox die ik kreeg toegestuurd zat een verpakking biologische rode linzen couscous van Your organic nature en die bracht ik op smaak met wat ui, knoflook, dezelfde berbere kruiden en wat munt. De combinatie? Zo lekker! En al helemaal met wat geroosterde tomaatjes en lekker zelfgemaakte zoete gegrilde paprika-feta dip. Yum!

Ik had trouwens een batch rode linzen couscous gekookt vandaar ik 200 gram gare couscous per persoon aanhoud in dit recept. Als je geen gekookte couscous hebt, houd dan de aanbevolen hoeveelheid p.p. op de verpakking aan.

Ingrediënten voor kruidige gegrilde kip met couscous
(hoofdgerecht voor 2 personen)

2 kipfilets
2 middelgrote uien
2 dikke tenen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels gedroogde munt
1 theelepel Verstegen berbere kruidenmix
400 gram gare linzen couscous of gewone couscous
250 gram zoete cherry tomaatjes
olijfolie

Voor de kip marinade
2 theelepels Verstegen berbere kruidenmix + 3 theelepels olijfolie

Voor de paprika feta dip
1 rode paprika
100 gram feta

Verder heb je een keukenthermometer, staafmixer en grillpan nodig

Kruidige gegrilde kip met couscous recept
1. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrische oven). Maak de kip marinade door de ingrediënten hiervoor te mengen. Dep de kip droog en vet in met de marinade. Grill de kip rondom in een hete grillpan. Grill meteen de in stukken gesneden en lichtjes met olijfolie ingevette rode paprika mee. Leg de kip in een ovenschaal samen met de licht met olijfolie ingevette tomaatjes. Gaar de kip verder in de oven tot een kerntemperatuur van 70 graden. Als het vel van de paprika zwart is wikkel je hem in een plastic zakje. Na een paar minuten wrijf je het zwarte vel van de paprika en pureer je het vruchtvlees met de feta. Dit is je paprika feta dip.

2. Bak de ietwat grof gesnipperde ui glazig in wat olijfolie, samen met de knoflook uit de pers. Bak 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel berbere kruiden en 2 theelepels gedroogde munt vervolgens 2-3 minuten mee. Meng met de couscous. Houd tot gebruik warm.

3. Laat de gare kip 5 minuten rusten op een rooster en snijd hem in schuine plakken. Serveer met de kruidige couscous, de geroosterde tomaatjes en de paprika feta dip.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de rode linzen couscous zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht