Krab taartje met avocado

14 mei 2021Dagmar
Blog post

Met dit krab taartje met avocado tover je een feestelijk en makkelijk te maken voorgerecht op tafel. Krab en avocado zijn een klassieke smaakcombinatie dus dat zit al goed. Mijn twist aan deze klassieker is de toevoeging van verkruimelde rode bietenchips en dille bloemen. Het romige van de avocado, de zoete ietwat ziltige smaak van het krabvlees met de krokante textuur en aardse smaak van de rode biet met de anijsachtige dille bloemen is top. En het ziet nog hartstikke mooi uit ook!

Met een serveerring, rode bieten chips en dille bloemen is het heel makkelijk om dit lekker voorgerechtje met krab en avocado op tafel te toveren. Lees snel verder hoe je dat doet!

Ingrediënten voor krab taartje met avocado
(feestelijk voorgerecht voor 1 persoon)

1/2 rijpe avocado
1 eetlepel Zaanse mayonaise
1 theelepel sour cream
een paar druppeltjes citroensap
witte peper en zout naar smaak
ongeveer 50 gram gekookt uitgelekt krabvlees in stukjes (ik gebruikte ontdooid snow crab meat uit de diepvries)
wat grof verkruimelde rode bietenchips
een paar dille bloemen

verder nodig: een serveerring en staafmixer

Krab taartje met avocado recept
1. 
Pureer het vruchtvlees van de avocado met de mayonaise, sour cream en citroensap. Breng op smaak met witte peper en zout.

2. Schep de avocadomousse in de serveerring dat je op een mooi bord hebt geplaatst. Verdeel de mousse gelijkmatig over de bodem. Schep hierop gelijkmatig de stukjes krabvlees. Verwijder de serveerring. Bestrooi met de rode bietenchips en garneer met de dille bloemen. Serveer meteen.

Heerlijk met Riesling Sekt!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht