Koude orzo salade met artisjok, asperge en beenham

6 juni 2021Dagmar
Blog post

Laatst heb ik deze lekkere koude orzo salade met artisjok, asperge en beenham gemaakt. Een soort koude pastasalade dus maar net weer even anders. Als je van deze smaken houdt dan zal deze combinatie je ook vast bevallen. Ik gebruikte wat sous-vide gegaarde beenham voor dit gerecht maar je kunt ook kant-en-klare reepjes beenham gebruiken.

Ingrediënten voor koude orzo salade met artisjok, asperge en beenham
(voor ongeveer 450 gram)

75 gram orzo
100 gram gare beenham in reepjes
100 gram gare witte asperges (liefst sous-vide gegaarde asperges) in stukjes van ongeveer 1.5 cm gesneden
ongeveer 40 gram gegrilde artisjokharten in kleinere stukjes gesneden

voor de saus
1 eetlepel Zaanse mayonaise, 1 eetlepel crème fraiche light, 1 eetlepel fritessaus, 1/2 theelepel gedroogde dille, zout en een klein beetje sushiazijn naar smaak

Koude orzo salade met artisjok, asperge en beenham recept
Kook de orzo gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de saus. Proef of de smaken naar wens zijn en kruid zo nodig bij. Schep de orzo door de saus en zorg dat de orzo gelijkmatig bedekt is hiermee. Schep de stukjes artisjok, beenham reepjes en asperge erdoor en je koude orzo salade is al klaar! Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Eventuele leftovers zijn ook lekker om mee te lunchen!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht