
Koolrabi
Koolrabi is een groente die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Europa. Het is een lid van de koolfamilie en heeft een knapperige textuur en een subtiele, licht zoete smaak. De groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden, maar wordt meestal rauw gebruikt in salades of als gezonde snack.
Koolrabi is een veelzijdige groente die in veel verschillende recepten gebruikt kan worden. Het kan geraspt worden en toegevoegd worden aan een salade voor extra crunch, of in dunne plakjes gesneden worden en gebruikt worden als een gezonde vervanging voor chips of crackers. Het kan ook gestoomd, gekookt of gegrild worden en geserveerd worden als bijgerecht bij vlees of vis.
Koolrabi wordt vaak gecombineerd met andere groenten en ingrediënten om smaak en textuur toe te voegen aan een gerecht. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met wortelen, courgette en paprika in een roerbakgerecht of gebruikt worden als vulling voor springrolls. Daarnaast kan koolrabi ook verwerkt worden in soepen, stoofschotels en gratins.