Kookwedstrijd Vacanceselect 2015

18 januari 2015Dagmar

Vrijdag 16 januari 2015 vond een leuke kookwedstrijd van Vacanceselect plaats op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Afgelopen oktober deed ik namelijk mee aan een receptenwedstrijd voor een digitaal kookboek van Vacanceselect, speciaal voor op de camping. Vacanceselect was namelijk op zoek naar lekkere recepten voor op de camping, die leuk, eenvoudig en lekker waren. Omdat me dit heel leuk leek, bedacht ik een eenvoudig maar superlekker recept en stuurde dit in. Al snel kreeg ik bericht dat m’n recept Spaanse penne carbonara (met chorizo i.p.v. spekjes) was uitgekozen en werd ik uitgenodigd om dit gerecht te komen koken voor bezoekers van de Vakantiebeurs. Het koken zou gebeuren als onderdeel van een kookwedstrijd waarbij de aanwezige bloggers die hadden meegedaan hun gerecht zouden koken en daarop beoordeeld zouden worden door bezoekers. Het gerecht dat de bezoekers het allerlekkerst zouden vinden, zou winnen met een reischeque van maar liefst € 250, beschikbaar gesteld door Vacanceselect. In deze blogpost vertel ik je hoe het was.

Eenmaal aangekomen op de Vakantiebeurs met goede vriendin Kyra worden we welkom geheten door Laura en Ilse, die het event organiseren. We maken kennis met de andere bloggers en een gedrukt exemplaar van het kookboek wordt uitgereikt. Daarna wordt de dagplanning doorgenomen. Wat ik zelf heel leuk vond was om kennis te maken met de andere bloggers. Aanwezig waren Sylvia (Silphya’s kitchen), Colette (de keuken van Colette) en Annemieke (keukenliefde). We kookten per tourbeurt en Ilse en Laura vroegen de proevende bezoekers om hun waardering voor het gerecht. Sylvia maakte heerlijke paleo wraps gevuld met o.a. bacon, avocado en tomaat. Colette maakte een heerlijke kleurrijke Griekse salade met o.a. feta en Annemieke kookte een bijzondere risotto met paddestoelen. Aangezien de planning was dat ik tegen 16.00 uur m’n Spaanse penne zou gaan koken, besluiten Kyra en ik om de vakantiebeurs te gaan verkennen. Enthousiast geworden over de culinaire route waarmee nadrukkelijk reclame was gemaakt als onderdeel van de Vakantiebeurs besloten we aan de hand hiervan de beurs te verkennen. De culinaire route zou een soort culinaire mini wereldreis zijn waarbij je voor € 7 p.p. allerlei leuke en lekkere gerechtjes zou kunnen proeven uit verschillende werelddelen. Een aparte blogpost hierover volgt nog. Graag vertel ik je eerst verder over de leuke kookwedstrijd!

untitled-19
 Van links naar rechts: Dagmar (Vertruffelijk), Sylvia (Silphya’s kitchen), Colette (De keuken van Colette) en Annemieke (Keukenliefde)

Let’s cook!
Halverwege de middag besluiten we om terug te gaan naar de stand van Vacanceselect. We maken gezellig nader kennis met de andere bloggers en hun partners. We kijken en proeven mee bij de kooksessie van Sylvia (echt een aanrader haar lekkere paleo wraps). Hierna ben ik aan beurt en als het water voor de pasta eenmaal kookt kunnen Kyra en ik de Spaanse penne binnen no time uit serveren aan de kleine horde bezoekers die hun neus naar de stand zijn gevolgd. In het begin was ik toch wel wat zenuwachtig en lukte het me niet zo goed om de sjalotjes te snipperen. Toen ik me eenmaal concentreerde ging het koken uiteindelijk helemaal vanzelf en voelde ik me als een vis in het water. Bezoekers waren benieuwd naar wat ik aan het koken was en reageerden erg leuk en enthousiast. Mede daardoor heb ik het enorm naar mijn  zin gehad. We hoorden een vrouw de Spaanse penne omschrijven als ‘zalig!’en waarderen met een 9. Dat toverde een glimlach op ons gezicht. Leuk om in zo’n flow te zitten en ik voelde mij helemaal in mijn element. De vorige keer dat ik meedeed aan een kookwedstrijd vond ik het wat langer spannend maar vandaag heb ik eigenlijk vooral kunnen genieten van de leuke ervaring : ) Kyra helpt bij het uitserveren en als een goed geoliede machine  serveren we al snel met een glimlach op ons gezicht de laatste gerechtjes uit en gaan Ilse en Laura aan de slag met het berekenen van de winnaar.

untitled-25
 Bezig met de voorbereidingen: sjalotjes snipperen

En de winnaar is…
En wat bleek, de proevende bezoekers hebben de Spaanse penne carbonara het hoogste gewaardeerd en ik mocht een reischeque van maar liefst € 250 in ontvangst nemen! Hier ben ik superblij mee! Het was een superleuke ervaring waarbij ik opnieuw leuke nieuwe mensen heb mogen ontmoeten. Wat ik ook ontzettend leuk vond was de enthousiaste reacties van de bezoekers op m’n gerechtje. O.a. Sylvia en haar man, die natuurlijk ook een hapje hebben geproefd, gaven aan dat ze normaal niet zo gek waren op chorizo maar deze in dit gerechtje heel lekker vonden. Dat vond ik zo ontzettend leuk om te horen! Een hele leuke opsteker. En voor mijn man en ik maakt de reischeque toch een kleine vakantie mogelijk, waar dit eerst niet in het verschiet lag. Bedankt Vacanceselect voor deze leuke prijs! En natuurlijk ook de bezoekers die m’n gerecht met bijna een 9 (!) gemiddeld waardeerden!

untitled-22
Op de foto na de prijsuitreiking, van links naar rechts: Annemieke, Sylvia, Dagmar en Ilse

Laura en Ilse geven aan dat het een succesvolle leuke dag was en dat er nu al plannen zijn om dit volgend jaar opnieuw te gaan organiseren, in wellicht een grotere opzet.
Dat klinkt hartstikke leuk! De dames hebben het event ook heel leuk en goed georganiseerd, hartstikke bedankt daarvoor! En natuurlijk ook heel erg bedankt Kyra, dat ik deze leuke ervaring met jou kon delen en dat je me zo goed hebt geholpen!


untitled-24 Kyra

De bezoekers van de stand van Vacanceselect konden het digitale kookboek scannen met een QR code, maar ook jij kunt het kookboek gratis en voor niets in je bezit krijgen.
Daarvoor ga je naar deze link: https://www.vacanceselect.com/nl/kookboek

Er staan in totaal 14 heerlijke en bijzondere recepten in voor op de camping. Een echte aanrader. En neem ook eens een kijkje op de blogs van Sylvia, Colette en Annemieke:

– Voor Sylvia’s blog klik hier
– Voor de keuken van Colette, klik hier
– En voor keukenliefde, klik hier

Vond je dit een leuk verslag? Kijk dan ook eens bij mijn indruk van de culinaire route van de Vakantiebeurs of het verslag van de kookwedstrijd bij Smult waaraan ik in oktober 2014 meedeed. En ben je beniewd naar het gerecht waarmee ik heb gewonnen? Klik dan hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Tekst: Dagmar
Foto’s: Kyra en Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht