Kookboeken tip voor de feestdagen: Feestrecepten uit Limburg + winactie

30 oktober 2017Dagmar
Blog post

In de serie recepten uit Limburg is onlangs een extra speciale versie verschenen: Feestrecepten uit Limburg. Limburgse klassiekers zoals Konijn op Limburgse wijze (knien in het zoer), Kippenragout pasteitjes (Kerst-videekes) of Bourgondische paté (foto hierboven), ze zijn allemaal te vinden in dit watertandend lekker kookboekje! Als Limburgse vind ik het natuurlijk al extra leuk om je te vertellen over dit superleuk kookboekje maar bij deze editie is ook nog eens de hulp ingeroepen van een geboren en getogen Limburgse collega foodblogger: Machteld van der Burgh-Moors! Nieuwsgierig naar de inhoud? En wil je kans maken op 1 exemplaar van dit smakelijk kookboek? Lees dan zeker verder!

Feestrecepten uit Limburg + winactie
In het kookboekje ‘Feestrecepten uit Limburg’ zijn maar liefst 42 recepten opgenomen. Machteld stelde het kookboekje samen op basis van originele Limburgse recepten en zette alle gerechten zelf op de foto. Naast de nodige klassiekers heeft Machteld sommige gerechten ook een verrassende twist gegeven. Ben je bijvoorbeeld ook zo dol op Limburgse kruimelvlaai? In dit softcover kookboekje van 100 bladzijden vind je haar versie van Appel-greumelkesvlaai (appel-kruimel vlaai). Mmm!

Feestrecepten uit Limburg + winactie
Om je een indruk te geven welke recepten er allemaal zijn opgenomen in ‘Feestrecepten uit Limburg’ kun je je op deze foto in een gedeelte van de inhoudsopgave verdiepen. Toen ik door het boekje aan het bladeren was liep mij het water in de mond. Naast heerlijke recepten die absoluut een gevoel van nostalgie bij me oproepen heeft Machteld van de blog Culinaire Bagage de recepten voorzien van foto’s waar je het water van in de mond loopt. En geen nood als je geen Limburgs kent, de recepten zijn helder en met duidelijke instructies in het Nederlands beschreven.

Feestrecepten uit Limburg + winactie
Op deze foto zie je de Limburgse klassieker konijn in het  zuur: malse zoetzure konijnbouten in een kruidige saus op basis van o.a. ontbijtkoek en rode wijn. Vooral met Kerst is dit gerecht populair bij veel Limburgers. En niet voor niets, het is een topcombinatie. In ‘Feestrecepten uit Limburg’ kun je ontdekken hoe je dit gerecht zelf ook kunt maken. Het kookboekje is natuurlijk ook een erg leuke cadeautip. Foto: Machteld van der Burgh-Moors. 

Feestrecepten uit Limburg + winactie
Ben je je ook al aan het verheugen op de feestdagen? Met recepten uit dit boekje zet je een heerlijk Limburgs feestmenu op tafel! Op deze foto zie je een feestelijke Bourgondische paté. Lekker als voorgerecht of als onderdeel van een borrel. Ook het recept voor dit gerecht kun je vinden in ‘Feestrecepten uit Limburg’. Het kookboekje is te koop voor zo’n € 12.50 inclusief verzenden via o.a. deze website. Foto: Machteld van der Burgh-Moors. 

Kans maken op 1 exemplaar ‘Feestrecepten uit Limburg’ ?
Laat dan hieronder in een reactie weten welk Limburgs recept jij als gelukkige winnaar zou willen maken en met wie je hiervan zou willen smullen. Je kunt tot 12 november 2017 meedoen. Ik kies degene met de meest bijzondere reactie tot winnaar. Vanwege praktische overwegingen kunnen alleen inwoners van Nederland meedoen aan deze winactie. De winnaar krijgt per mail persoonlijk bericht. Als ik binnen 3 dagen na het versturen van deze mail geen reactie heb mogen ontvangen kies ik een andere winnaar. Succes!

De winactie is afgelopen. Meedoen is niet meer mogelijk.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s kaft en inhoudsopgave: Dagmar. Overige foto’s: Machteld van der Burgh-Moors.
Ik mocht een exemplaar van het kookboekje in ontvangst nemen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

8 Reacties

 • Heidy

  30 oktober 2017 at 7:00 pm

  Die Bourgondische paté wil ik maar wat graag hier boven de rivieren voorschotelen aan mijn vriendinnen op m’n verjaardags feestje.💗
  Zo komen ook de roots van hubby op tafel.

 • Suzan van venrooij

  30 oktober 2017 at 7:34 pm

  Ik ga voor de livar karbonade in wijnsaus voor op de familie kersttafel. Heb deze vrolijke beestjes al vaak gevoerd op de zorgboerderij maar nog nooit geproefd. Mooie kans om er een Limburg gerecht mee te maken!

 • Mechthild van Coevorden

  30 oktober 2017 at 10:09 pm

  Het lijkt me leuk om iets uit het boek te maken. Wij vieren altijd de 1e kerstdag met het hele gezin. Iedereen komt dan met de intussen volwassen kinderen en ook hun aanhang. We maken allemaal een gerecht. Zodat de tafel lekker vol staat. Mijn thaise schoonzus probeert altijd iets thais te vinden d at er toch bij past. Ik weet nog niet of ik voor,tussen, hoofd of nagerecht moet maken. Maar ik weet zekerk dat er iets in dat boekje staat dat ik wil maken

 • Michiel

  2 november 2017 at 10:24 am

  Ik zal de Limburgse mosterdsoep maken, goed om op te warmen in de koude dagen. Daar moet natuurlijk Limburgse mosterd bij die in Limburg gehaald moet worden, dus meteen een goed excuus om met de familie die kant uit te gaan 🙂 . Dankzij het kookboek kunnen we dus een superweekend in Limburg hebben !

 • Tamara

  3 november 2017 at 7:12 pm

  Die roedmoos met port klinkt overheerlijk. En daarbij het wildstoofpotje en dan nog verse friet van aardappelen uit de moestuin van mijn schoonvader.
  En dit alles eet ik mijn lieve man en kinderen.

 • Karlijn Theeuwen

  3 november 2017 at 10:16 pm

  Ik zou graag de Pathé maken! Leuk boek om als echte Limburger in zuid Holland mijn vrienden hier kennis te laten maken met mijn provincie! En zoervleisj is altied lekker!

 • Angenita

  5 november 2017 at 10:46 am

  Stoofvlees!!!!! M’n man is gék op stoofvlees dus dat zou ik graag willen maken. En filet americain lijkt me ook zalig zelfgemaakt. Als ik zo de inhoudsopgave zie staan er heel veel recepten in die ik graag zou willen maken!!!

 • Mirjam

  5 november 2017 at 1:13 pm

  Wat een leuk boek lijkt me dat zeg!

  Ik zou graag met kerst het wildstoofpotje willen maken voor m’n ouders en broer. We vieren nooit zo uitgebreid, zolang we maar gezellig samen zijn. Uitgebreid koken en lang tafelen horen daar wel bij! 😍👍

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht