Kook en eet een sterrenmenu gewoon bij jou thuis met Cook Like a Chef

8 december 2018Dagmar
Blog post

Kook en eet een sterrenmenu gewoon bij jou thuis met Cook Like a Chef! Onlangs mocht ik een wel heel leuk persbericht ontvangen over een nieuw concept waarmee je kan genieten van een sterrenmenu gewoon bij jou thuis aan tafel. Als liefhebber van gastronomie en fine dining ging mijn hart acuut sneller slaan! Voor veel mensen is er geen mooiere culinaire ervaring dan een eetbeleving meemaken in een sterrenrestaurant en ook ik heb al een paar keer intens mogen genieten van zo’n bijzondere ervaring. Met CookLikeAChef.nl kun je nu ook thuis genieten van de topgerechten van De Librije ***, De Leest ***, Parkheuvel ** en De Lindehof **. Ik vertel je graag meer over dit geweldige nieuwe concept!
Cook like a Chef
Hoe werkt het?
Met Cook Like a Chef geniet je van de signature gerechten van de allerbeste restaurants van Nederland, maar dan gewoon bij jou thuis. Sterker nog, je bereidt de gerechten zelf in je eigen keuken! Vanaf nu kun je via de website CookLikeAChef.nl een volledig 4-gangen menu van topchefs als Jonnie Boer (De Librije ***), Jacob Jan Boerma (De Leest***), Soenil Bahadoer (Lindehof **) en Erik van Loo (Parkheuvel **) bestellen. Het sterrenmenu is eigenlijk zo goed als klaar; met een paar kleine handelingen zet je binnen 20 minuten een gerecht van topniveau op tafel. De vier betrokken topchefs hebben het werk dus al voor je gedaan, als thuiskok hoef je alleen nog maar de finishing touch te doen. In de handige instructiefilmpjes (bijvoorbeeld dit filmpje) op de website vind je alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het niet meer te onderscheiden is van het gerecht van Jonnie of Jacob Jan. Nou ja, bijna dan!

“Met Cook Like a Chef geniet je van sterrengerechten in de ambiance van je eigen huis”

Jonnie Boer – De Librije***

Blauwe bes mousseline met basilicum, hibiscus en pitahaya van De Leest
Blauwe bes mousseline met basilicum, hibiscus en pitahaya van De Leest. Dit is een voorbeeld van een gerecht dat je met dit concept thuis op tafel kan toveren. Is het geen plaatje? En is het eigenlijk niet ook stiekem (ook) jouw droom om thuis zo’n gerecht te kunnen serveren? Leuk dat dit met Cook Like a Chef nu kan!

Chef aan huis
Wil je het jezelf nóg gemakkelijker maken en ook dat laatste beetje werk uitbesteden? Verwen jezelf en je gasten dan met de extra optie om een ervaren chef aan huis te boeken. Een professionele chef-kok komt bij jou thuis de gerechten bereiden, terwijl jij en je gasten met een heerlijk glas wijn wachten op het moois dat komen gaat. Cook Like a Chef is ook zeer geschikt voor het cateren van grotere groepen. En wil je eens een culi vriend of vriendin blij maken? Dat kan met de Cook Like a Chef cadeau cheque, die je gemakkelijk via de website kunt bestellen.

Het geheel wordt gekoeld aan huis bezorgd in een chique box: ideaal voor de feestdagen, of om jezelf en je gasten zomaar eens te verwennen. De box is een beleving op zich. En uiteraard zijn de producten allemaal van de allerhoogste kwaliteit, zoals je dat van toprestaurants gewend bent. Alleen het beste is goed genoeg.

CookLikeAChef.nl biedt ook nog de mogelijkheid om bij elk gerecht matchende topwijnen te bestellen. De wijnen zijn uiteraard geselecteerd door de sommeliers van de restaurants in kwestie. Daarmee maak je wat mij betreft het gastronomisch plaatje he-le-maal af.

Over Cook Like a Chef
Cook Like a Chef is een initiatief van Jan Bartelsman, Erik Pekel, Maik Kuijpers, Marcel van Breda en Jos van Vuren. Vanaf nu kunnen de eerste boxen online worden besteld. De eerst mogelijke bezorgdatum is maandag 24 december, precies op tijd voor de kerstdagen. Kijk nou eens naar dit voorbeeldmenu van Jonnie Boer. Hoe geweldig zou het zijn om dit bij jou thuis op tafel te toveren?

Voorbeeldmenu van De Librije

 

Rauw gemarineerde sabling met amandelsherry en maggiplant

*

Zeeduivel met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap

**

Langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, zeewier en sap van koolrabi

***

Losgeslagen appeltaart

****

Pinda met caramelchocolade en yuzu cremeux van De Lindehof
Pinda met caramelchocolade en yuzu cremeux: een voorbeeld gerecht van De Lindehof. Nog een bijpassende (dessert)wijn erbij en je waant je even in de zevende hemel. Nou ja, ik in elk geval wel! Wat ik verder zo leuk vind aan dit concept is dat als je ooit in een van de eerdergenoemde restaurants heb gegeten maar het (helaas) niet in de buurt ligt dit een erg mooi alternatief is om thuis nog eens zoiets bijzonders te beleven. Bijvoorbeeld ter ere van een bijzondere gelegenheid of (trouw)jubileum. Ik heb er al een in gedachten!

Meer (w)eten?
Neem een kijkje op de website van Cook Like a Chef.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Fotocredits: Jan Bartelsman

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht