Knolselderij aardpeer soep

16 januari 2019Dagmar
Blog post

Met maar een paar ingrediënten maak je deze heerlijke vullende knolselderij aardpeer soep met spekjes en kookroom. De combinatie knolselderij en aardpeer soep proefde ik voor het eerst tijdens een foodtour en ik was er meteen weg van. Wàt ontzettend lekker! Ik proefde iets gerookts en de heerlijke smaken van de zoete, notige en anijsachtige aardpeer met de knolselderij en was vanaf dat moment vastbesloten de soep zelf ook te maken. Voor de gerookte toets, wat deze soep wat mij betreft nog lekkerder en bijzonder maakt, heb ik wat gerookte spekjes gebruikt. Het resultaat is  een heerlijke voedzame en dikke soep waarvan je echt kunt genieten in het najaar.

Knolselderij aardpeer soep
Met maar een paar ingrediënten maak je deze lekkere vullende knolselderij aardpeer soep. Een heerlijke soep om lekker van te genieten als het buiten guur en koud is. 

Ingrediënten voor knolselderij aardpeer soep
(voor ongeveer 2.6 liter soep)
1 knolselderij
750 gram aardperen (gewicht ongeschild)
60 gram gerookte spekblokjes
1 kleine ui
4 kippenbouillonblokjes
150 ml kookroom (light)
vloeibare bakboter
om te garneren eventueel wat bosui en versgemalen peper

Je hebt verder een staafmixer nodig.

Knolselderij aardpeer soep recept
1. Schil de knolselderij, snijd hem in plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Schil de aardperen en snijd ze in ongeveer even grote stukken als de knolselderij. Spoel de blokjes aardpeer en knolselderij af met water.

2. Snipper de ui en bak deze zacht en glazig samen met de gerookte spekblokjes in 2 eetlepels vloeibare boter. Bak de blokjes knolselderij en aardpeer zachtjes mee zonder ze te kleuren gedurende ongeveer een kwartier. Schep de blokjes groente regelmatig om. Schenk 1.5 liter water erbij met de kippenbouillonblokjes. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken gedurende een half uur.

3. Pureer de soep samen met de kookroom. Verdun de soep met wat water en/of een extra scheutje kookroom naar wens want het is een soep in de categorie dat je lepel er rechtop in blijft staan  icon-smile-o

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht