Kimchi noedels

8 juli 2021Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk recept tover je binnen ongeveer een half uurtje spicy kimchi noedels op tafel! Met van die lekker udon noedels, je weet wel, van die lekkere dikke noedels die je naar binnen slurpt! Deze noedels zijn o.a. op smaak gebracht met gekarameliseerde ui, bacon, gember en ketjap medja. Dat maakt ze zoet, zout, hartig en pittig maar vooral lekker en slurpwaardig. Qua groenten kun je alle kanten op. Ik voegde prei, wortel en champignons toe. Tenslotte top je deze lekkere noedels af met een gebakken spiegeleitje, wat fijngesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes.. en dan zijn je Koreaanse kimchi noedels klaar om van te smullen!

Deze kimchi noedels vormen een lekker en makkelijk Koreaans gerecht. Wat is kimchi? Kimchi is een soort gefermenteerde pittige zuurkool op Koreaanse wijze. Een stoere spicy krachtpatser die je bijvoorbeeld als topping kunt gebruiken op een lekkere pulled pork burger of zoals hier gecombineerd met udon noedels.
Hoe lekker ziet dit eruit? Kimchi is verkrijgbaar bij de toko maar ook online. Je kunt er ook mayonaise mee maken. Dat lijkt me erg lekker op een burger of bijvoorbeeld gecombineerd met pulled chicken.
Je maakt deze pittige kimchi nog lekkerder door ze af te toppen met een spiegeleitje met een vloeibare dooier. Die laatste zorgt dan voor een zacht haast romig sausje en dat is lekker naast al die stoere smaken!
Top je pittige kimchi noedels af met een lekker gebakken spiegeleitje, fijngesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes? Zin om dit lekker gerecht met kimchi te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor kimchi noedels
(hoofdgerecht voor 2 personen)
180 gram udon noedels
75 gram gerookte bacon reepjes
1 rode ui (gesnipperd)
100 gram grof gesneden kimchi
100 gram kastanjechampignons (in schijfjes)
100 gram wortel (in julienne)
1 prei (alleen het wit en lichtgroen, in halve schijfjes)
1 eetlepel fijngesneden gember
1 teentje knoflook uit de pers
een mespunt chili flakes
1/4 theelepel sambal oelek
2 a 3 eetlepels ketjap medja
1/2 a 1 theelepel honing
sesamolie

om te garneren
2 eitjes om spiegeleitjes van te bakken
fijngesneden bosui
geroosterde sesamzaadjes

Kimchi noedels recept
1. Breng alvast een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels.

2. Bak de ui en bacon licht goudbruin in wat sesamolie. Bak gember, knoflook, chili flakes en sambal 2-3 minuten mee. Schenk zo nodig wat extra sesamolie tussentijds erbij.

3. Bak de wortel, prei en champignons mee tot ze zacht zijn.

4. Gaar ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak twee spiegeleitjes *. Meng de hete noedels met de saus en voeg de kimchi toe. Breng op smaak met ketjap medja, honing en eventueel peper en zout naar smaak. Serveer de noedels met de eitjes en garneer met de bosui en sesamzaadjes.

* Ook graag zo’n lekker spiegeleitje met een vloeibare dooier? Lees deze tips voor het bakken van een perfect spiegelei!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht