Kattencafé in Limburg ?

21 april 2017Dagmar
Blog post

Marloes Heijnders opent haar kattencafé ‘Bie Moes’ het liefst eind 2017 in Sittard! Daarmee is Limburg dan haar eerste kattencafé rijker. Wat is een kattencafé? Een kattencafé is een horecagelegenheid waar je onder genot van een hapje en drankje gezellig kunt knuffelen met katten. Leuk als je net zoals ik dol bent op katten, je misschien denkt een kat aan te schaffen of je het gewoon heel gezellig lijkt een kopje koffie te drinken met een kat op schoot.

De man van Marloes opperde het idee toen hij in Helsinki kennismaakte met dit concept. Marloes liep al een tijdje rond met het idee voor een eigen zaak en reageerde meteen enthousiast. Haar idee is om eind dit jaar een zaak te openen met 20 zitplaatsen en zo’n 5 katten. Eventueel neemt de kattenliefhebster haar eigen twee katten mee.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het verdere verloop van dit onwijs leuk plan! Hartstikke leuk dat iemand dit initiatief neemt in de gemeente Sittard-Geleen waar ik zelf ook woonachtig ben. Ik wens Marloes veel succes en vooral veel plezier en voorpret toe bij de voorbereidingen en kom graag langs tegen de tijd dat ‘Bie Moes’ opent. Volg de facebookpagina van ‘Bie Moes’ om op de hoogte te blijven!

Update 3-1-2018
Op dit moment loopt er een crowdfunding actie om de opening mogelijk te maken. Doneren kan vanaf vijf euro op www.voorjebuurt.nl/kattencafebiemoes.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166

Tekst en foto: Dagmar
Bron: L1

2 Reacties

  • Matty Meuffels

    26 april 2017 at 9:00 pm

    Ik vind dit zo leuk! Ik kom zeker langs om te knuffelen met de katten onder genot van een drankje. Aangezien katten schooiers zijn zullen ze ook wel steeds wat lekkers willen hebben. Men moet zeker wel zeker steeds uitkijken dat ze niet mee naar buiten lopen of ze moeten het er wel heel erg naar hun zin hebben! En `s nachts? Wat gebeurt er dan met de beesten? Slapen ze in de zaak in mandjes of zo? De katten moeten ook nog tegen veel mensen en drukte kunnen. Vind maar eens de juiste katten.

  • Monique

    12 mei 2017 at 4:40 pm

    Ik denk dat de baasjes goede regels moeten hebben oa katten niet zomaar oppakken en aaien. Laat de katten hun gang gaan. Slapen ze dan eraf blijven. Ook bv reserveren vantevoren en regels duidelijk maken aan klanten. Een kat is geen knuffeldier… hij komt wel naar jou als ze zich daar prettg bij voelen. Ik zou er zo willen werken hoor .. hopelijk lukt het ze.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht