Kalfsentrecote met gebakken paddenstoelen

20 december 2017Dagmar
Blog post

Lekker, verfijnd en subtiel: deze kalfsentrecote met gebakken paddenstoelen is simpel maar erg lekker. De gebakken courgette erbij past er supergoed bij. Geen krachtpatsers, poespas of uitgesproken smaken, maar mooie ingrediënten die een harmonieus gerecht vormen. Ideaal als je snel een mooi gerechtje op tafel wilt toveren. Maak er een complete maaltijd voor door er pasta bij te serveren. 

Kalfsentrecote met gebakken paddenstoelen

Mooi gebakken kalfsvlees met paddenstoelen en courgette: simpel maar lekker. Maak er een complete maaltijd van met wat tagliatelle. 

Ingrediënten voor kalfsentrecote met gebakken paddenstoelen
(klein hoofdgerecht voor 2 personen)
1 kalfsentrecote van ongeveer 250 gram
1 courgette
150 gram gemengde paddenstoelen
2 eetlepels gedroogde morieljes (paddenstoelen)
75 ml droge witte wijn
2 eetlepels room
peper en zout
(vloeibare) boter en olijfolie

Verder heb je aluminiumfolie en een zeefje nodig

Kalfsentrecote met gebakken paddenstoelen recept
1.  Week de morieljes 10-15 minuten in 125 ml heet water. Laat de entrecote een kwartiertje op kamertemperatuur komen en dep hem droog met wat keukenpapier. Snijd de courgette in plakken en kruid met peper en zout.

2. Verhit een flinke scheut boter en bak de paddenstoelen goubruin. Haal de geweekte morieljes uit het vocht (vocht niet weggooien!) en snijd de morieljes fijn. Bak ze mee met de paddenstoelen en kruid met peper en zout. Haal de paddenstoelen uit de pan. Doe wat nieuwe boter in de pan en bak de met zout gekruide entrecote in de gewenste garing. Kijk voor tips voor het bakken hiervan eens naar dit handige artikel. Houd de entrecote warm tussen aluminiumfolie en kruid hem nu pas met peper. Schenk het bakvet weg. Schenk de wijn in dezelfde pan en laat deze bijna helemaal inkoken. Zeef het vocht waarin de morieljes zijn geweekt (i.v.m. eventueel zand) en schenk dit in de pan. Laat tot enkele eetlepels inkoken. Doe de room erbij en tenslotte de paddenstoelen. Verwarm de paddenstoelen nog even mee.

3. Bak tegelijkertijd met stap 2 de courgette licht goudbruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

4. Leg de plakjes courgette deels overlappend en in een ronde circel in het midden van de borden. Schep hier de paddenstoelen op. Snijd het vlees in mooie plakjes en leg deze op de paddenstoelen. Garneer het bord eventueel met wat achtergehouden paddenstoelen en lepel wat saus over het vlees en bord. Serveer meteen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht