Italiaanse specialiteiten bij Passione e Pura Maastricht!

25 juni 2021Dagmar
Blog post

Via via kreeg ik de tip om eens op bezoek te gaan bij Italiaanse specialiteitenwinkel Passione e Pura in Maastricht. Naast wijn en allerlei specialiteiten beschikt de zaak over een heuse truffelkelder. Je begrijpt, dat is echt iets voor mij. Graag vertel ik je wat meer over Pauls passie en natuurlijk het assortiment.

In een sfeervol pand aan de Grote Gracht 43 a in Maastricht bevindt zich sinds 2019 Italiaanse specialiteitenzaak Passione e Pura. Foto credits: Passione e Pura.
Passione e Pura is de passie van ondernemer Paul de Vreese. Wijn-spijs specialist en truffel ambassadeur in hart en nieren.
Naast een aantal heerlijke typisch Italiaanse verkrijgbare specialiteiten waaronder o.a. wijnen, kazen, (verse) pasta’s, balsamico en olijfolie laat Paul me zijn gekoelde door truffel bedwelmde kelder zien gevuld met zo’n 150 (!) verschillende producten met truffel. Ook voor verse truffel ben je bij Paul aan het goede adres. Paul importeert alleen producten met truffel van goede kwaliteit van kleinschalige producenten. Hij doet dat bewust omdat hij achter de producten wil staan die hij verkoopt. Alles is verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen.
Paul wil met zijn zeer uitgebreide assortiment truffel producten laten zien dat er veel meer verkrijgbaar is met truffel dan slechts truffelolie en truffelmayonaise. Truffelzout, truffelhoning, balsamico met truffel, zoutjes met truffel, kaassaus met truffel. Bedenk het en Paul heeft het vast. Dit is een truffel walhalla!
Bij Passione e Pura kun je ook onder begeleiding van Paul lekker koken. Op het menu? Uiteraard diverse gangen met truffel. Het is ook mogelijk om ambassadeur te worden met diverse priveleges. Kijk voor meer informatie op de website van Passione e Pura.

In zo’n truffel en Italiaanse specialiteiten paradijs is het natuurlijk ondenkbaar dat ik met lege handen ben vertrokken šŸ™‚ Paul gaf me ingrediĆ«nten mee voor een pasta met truffel ( ‘Zalig’! aldus Paul) maar ik heb ook het nodige ingeslagen. Mijn persoonlijke favorieten en tips? Truffelzout (zalig op bijvoorbeeld frites en picanha), Siciliaanse noga met amandelen, witte chocolade en citroen (gezoet met honing i.p.v. glucose siroop), Taralli met venkel (Traditionele koekjes/zoutjes uit Puglia), truffelhoning (voor een geslaagd inmiddels beproefd idee met geitenkaasmousse) en balsamico. Die laatste is natuurlijk onmisbaar als lekkere smaakmaker in een salade. Bij de truffel pasta adviseerde Paul me een -uiteraard- Italiaanse witte wijn: Cococciola van wijnhuis Brado. ‘Bij truffel moet je oppassen met een zuurtje in de wijn’ legt hij uit. Je snapt, ook deze wijn werd gekocht.

Cappelletti, truffeltapenade en een sachet wite truffel olie. Verkrijgbaar bij Passione e Pura. Paul gaf me deze producten mee om een pasta mee te maken.
Uiteindelijk heb ik deze lekkere carpaccio pastasalade met truffel gemaakt met de cappelletti, truffeltapenade en truffelolie. HĆ©Ć©rlijk! De pasta met truffel staat ook binnenkort nog op de planning. Nu al zin in!

Ook op bezoek bij Passione e Pura?
Neem een kijkje op de website voor de actuele openingstijden.
Er is ook een webshop met producten beschikbaar.

Kijk voor meer info op:
www.passione-e-pura.nl

Passione e Pura
Grote Gracht 43 a
Maastricht

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s en tekst: Dagmar (tenzij anders aangegeven)

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Passione e Pura. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht