Italiaanse olijfoliecake met Amaretto

26 november 2022Dagmar
Blog post

Een cake zonder boter, is dat lekker? Jazeker! Maak en proef deze Italiaanse olijfoliecake met Amaretto maar eens zou ik zeggen 🙂 In het recept heb ik Amaretto likeur en lekkere olijfolie met Sorrento citroenen gebruikt waardoor je naast een vleugje amandel ook een klein beetje frisse citroen proeft. Njam!

Deze olijfoliecake is afgeleid van het recept van Marcella Hazan. Ik heb het aangepast tot deze versie.

IngrediĂ«nten voor Italiaanse olijfoliecake met Amaretto en citroen
175 gram bloem
150 gram kristalsuiker
100 ml (amandel)melk
100 ml Amaretto likeur
4 eetlepels olijfolie met citroen
2 eieren
1 eetlepel bakpoeder
een snuf zout
boter/olijfolie + extra bloem of paneermeel om de bakvorm in te vetten

Italiaanse olijfoliecake met Amaretto en citroen recept (voor 1 cake)
1. 
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven).
2. Mix de eieren bleek en schuimig met de suiker.
3. Voeg de melk, Amaretto en olijfolie toe.
4. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel al mixend in porties toe aan het beslag.
5. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de olijfoliecake 40 minuten in de oven. *

* Sla deze stap niet over. De cake komt anders niet goed uit de vorm. Ik zou ook een gewone cakevorm (geen tulband) gebruiken om deze reden.

Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Snijd de cake voorzichtig los met een mes van de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht