IJs in 5 minuten

26 april 2017Dagmar

Maak ijs in 5  minuten met maar 3 ingrediënten: yoghurt, bevroren fruit en zoetstof! Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en je hoeft ook niet urenlang ongeduldig te ijsberen voor de diepvriesdeur. Doe dikke yoghurt met bevroren fruit naar keuze plus wat zoetstof of suiker in een keukenmachine, mix tot het fruit is fijngemalen en je zelfgemaakt ijs is al klaar! Ik kwam op het idee om dit zelf te proberen toen ik deze techniek op instagram voorbij zag komen. Toen ik laatst een lekker maar licht toetje wilde maken probeerde ik het uit en was meteen verkocht. Echt smullen. Probeer het zelf ook eens!

IJs in 5 minuten
IJs in 5 minuten
IJs in 5 minuten
IJs binnen 5 minuten, yesss! Mmm! Ziet dit yoghurt ijs er niet heerlijk uit? Nou, ik kan je vertellen dat het dat ook ècht is! De variant op de foto’s heb ik gemaakt met aardbei, blauwe bes, kers, braam, framboos en rode bes (doosje mixfruit uit de diepvries). Het resultaat is romig, licht zoet fris yoghurt ijs bomvol fruit. Ik kan niet wachten om dit ijs met andere soorten fruit te maken! 

Dit heb je nodig voor zelfgemaakt ijs in 5 minuten
(nagerecht voor 2-3 personen)
325 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Jersey)
250 gram bevroren fruit naar keuze (ik gebruikte AH diepvries zomerfruit)
6 theelepels stevia poeder (of andere zoetstof danwel suiker naar wens)

Tip: houd eventueel wat bevroren fruit achter om mee te decoreren.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Geïnspireerd door deze instagramfoto van Anita Martens
NB: de yoghurt waar ik dit gerecht mee maakte zat in de foodybox Pasen die ik mocht ontvangen en is afkomstig van Jersey.

4 Reacties

 • A bite of cravings

  1 mei 2017 at 7:24 am

  Bij mij wordt zo’n yoghurtijs altijd veel te hard als ik het invries, maar ik denk dat ik gewoon te weinig yoghurt gebruik in vergelijking met het fruit. (oopsie!) Binnenkort maar een nieuwe poging wagen. Het is wel altijd superlekker he! X

  1. Dagmar

   1 mei 2017 at 2:17 pm

   Als je het invriest wordt het inderdaad erg hard. Gewoon meteen lekker opeten 🙂

 • Jessica

  4 mei 2017 at 10:48 am

  Jaaa heerlijk! En gezond 🙂

  1. Dagmar

   5 mei 2017 at 11:02 am

   Jep! Die twee gaan prima samen 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht