Hummus met gehakt

30 juli 2018Dagmar
Blog post

Hummus met gehakt: toen ik deze smaakcombinatie zag WIST ik gewoon dat dit heel erg lekker zou zijn. Als hummus fan was ik meteen enthousiast en bedacht ik mijn eigen favoriete versie. Ik bakte het gehakt rul met Baharat kruiden. Dit is een heerlijke Midden-Oosterse specerijenmelange van Jonnie Boer. Verder combineerde ik nog wat halfgedroogde tomaatjes met dit kruidige gehakt en de romige hummus. Deze tomaatjes zijn nog zacht, wat zurig en vlezig. Ze smaken er heerlijk bij. Ik serveerde nog wat Libanese wraps, komkommer en dolmades bij dit lekker lunchgerecht en genoot van elke hap. Wat ontzettend lekker! Lekker als bijgerecht voor bij de lunch of als onderdeel van een borrel. 

Hummus met gehakt
Hummus met gehakt
Hummus met gehakt: lekker en makkelijk. Je kunt zelfgemaakte hummus of kant-en-klare hummus gebruiken. Je kan nog wat meer ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld komkommer en wortel. Dan heb je een overheerlijke loaded hummus. Ik vind het steeds beter gaan klinken, jij ook?  icon-smile-o 

Ingrediënten voor hummus met gehakt
(onderdeel van een lunch of als bijgerecht)
300 gram hummus
150 gram biologisch rundergehakt, vegetarisch of lamsgehakt
1 theelepel baharat kruiden
1/2 eetlepel olijfolie + extra
wat fijngesneden peterselie
een paar half gedroogde tomaatjes

Hummus met gehakt recept
Bak het gehakt rul  met de baharat kruiden in de olijfolie. Schep de hummus op een groot bord en verdeel het gehakt en de tomaatjes erover. Garneer met wat fijngesneden peterselie en olijfolie.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht