Hotspot La Cucina Fadda Maastricht

7 november 2015Dagmar
Blog post

– Inmidddels is La Cucina Fadda gesloten-
Italiaanse delicatessenzaak La Cucina Fadda is 1 van m’n favoriete hotspots in Maastricht. Helaas kom ik er niet meer zoveel maar als ik in de buurt ben dan moet ik gewoon even hier langs voor 1 van de (vind ik) heerlijkste broodjes van Maastricht: een krokant gebakken stokbroodje met huisbereide Italiaanse tomatensaus, gegratineerde formaggio, rucola en wat balsamico. Maar naast lekkere broodjes biedt La Cucina Fadda nog veel meer en graag vertel ik je er in deze blogpost wat meer over.

untitled-334
Een van de vele redenen om er eens langs te gaan: ze hebben er heerlijke broodjes. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Italiaanse bol met Prosciutto di Parma of een ciabatta Melanzane, coppa e formaggio. Mmm!
untitled-336
Als je graag Italiaans kookt en op zoek bent naar de originele Italiaanse vleeswaren dan is dit the place to be. Graag kook ik uit de Zilveren lepel – dé Italiaanse kookbijbel- maar kwam daar regelmatig vleeswaren in tegen die niet makkelijk verkrijgbaar zijn bij mij in de buurt. Bijvoorbeeld mortadella. Bij La Cucina Fadda hebben ze het gewoon. Kijk, daar word ik blij van. 
untitled-337
En hetzelfde geldt voor diverse Italiaanse kazen. Naast de bekende Parmigiano Reggiano hebben ze bijvoorbeeld ook Fontina en Provolone. Maar zoals je kunt zien op de foto hebben ze nog véél meer. O ja, ze hebben ook een catering service. Misschien een goed idee voor de komende feestdagen?
untitled-332
Eigenaresse Priscilla laat zien wat La Cucina nog meer biedt behalve broodjes, kazen en vleeswaren: ze laat een Siciliaanse wijn zien die ook deel uitmaakt van het assortiment. Op de achtergrond zie je allerlei Italiaanse etenswaren waarmee je je Italiaanse maaltijd thuis kunt bereiden. Maar als je geen zin hebt om zelf in de keuken te staan, ook huisbereide lasagna en pizza’s kun je hier kopen. En lekker dat die zijn! En als je nog op zoek bent naar het Italiaanse meel ‘Farina ’00’ , de basis voor zelfgemaakte pasta: hier verkrijgbaar.

untitled-331
Ik kan nog wel even doorgaan over dit leuke zaakje, maar eigenlijk kun je er het beste zelf eens langs gaan. La cucina fadda ligt in de wijk Witte Vrouwenveld in Maastricht. Hoewel dit niet in het centrum ligt, is het een kleine omweg meer dan waard!

Adres:
La Cucina Fadda
Voltastraat 24
6224 EL Maastricht

Facebook: La Cucina Fadda
Website: www.lacucinafadda.nl

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je foodie in Maastricht: tips voor een culinair dagje uit misschien ook leuk. Meer weten over de Markthal Rotterdam, Culinairia 2015 of de Fenix Food Factory?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

 Foto’s en tekst: Dagmar

PS:  Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen. Soms word ik gewoon heel blij van bepaalde zaakjes, restaurants of nieuwe producten en vind ik het het leuk om je daar over te vertellen. En mocht ik voor bepaalde artikels wel een vergoeding ontvangen, dan mag je ervan uitgaan dat ik altijd mijn persoonlijke indruk met je zal blijven delen.

Hotspot: La Cucina Fadda Maastricht

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht