Het lekkerste broodje worst ooit

20 augustus 2017Dagmar
Blog post

Het lekkerste broodje worst ooit ontstond nogal toevallig. Van mijn broer kreeg ik een paar heerlijke bbq worstjes van een nabijgelegen boerderijwinkel. Mijn man kwam in die periode thuis met het verzoek bij het eerstvolgende supermarktbezoek een fles Re­mia Bla­zing Lu­ke smo­key hot cock­tail saus te kopen. Dat deed ik en op een regenachtige zaterdag bedacht ik met de worstjes en de saus dit gerecht. Omdat het regende grilde ik de worstjes op mijn geliefde le creuset grill op het fornuis (i.p.v. op de bbq). Ik maakte een dressing van de smoky cocktail saus door deze te verdunnen met een beetje water en te combineren met frisse ijsbergsla. De combinatie van een gegrild bbq-worstje op een broodje van de bakker met ijsbergsla, de dressing en wat augurk was overheerlijk! Wat ons betreft misschien wel het lekkerste broodje worst ooit. Vandaar de naam van dit recept. Ik ben benieuwd of jij ze net zo lekker vindt!

Het lekkerste broodje worst ooit
Het lekkerste broodje worst ooit
Het lekkerste broodje worst ooit
Supersimpel maar overheerlijk. Wat hebben wij gesmuld van deze lekkere broodjes met bbq worst! Wil je ze ook een keertje maken? Lees dan hier hoe je dat doet en wat DE key ingredients zijn voor misschien wel het lekkerste broodje worst ooit. Nou ja. Wat ons betreft dan  icon-smile-o 

Ingrediënten voor het lekkerste broodje worst ooit
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 4 personen of als onderdeel van een bbq)
4 bbq worstjes van goede kwaliteit
4 witte puntjes (van de bakker)
4 grote bladen ijsbergsla
4 opgehoopte eetlepels blokjes augurk
Re­mia Bla­zing Lu­ke smo­key hot cock­tail 
olijfolie

Verder heb je een slacentrifuge en een grillpan of -plaat nodig.

Zo maak je het lekkerste broodje worst ooit
1. Verhit de grill. Dep de worstjes droog met wat keukenpapier en vet ze lichtjes in met wat olijfolie.

2. Grill de worstjes tot ze gaar zijn en ze aan beide kanten grillstrepen hebben.

3. Was de sla, droog in een slacentrifuge en vouw de bladen een paar keer dubbel zodat je ze makkelijk julienne kunt snijden.

4. Doe een flinke kneep van de smoky cocktail saus in een kom en verdun deze met een scheutje water. Meng tot je een egale saus hebt die makkelijk van een lepel afloopt maar nog voldoende dik is. Meng met de sla. Snijd de broodjes open en combineer met een bbq worst, sla, een extra kneepje smoky cocktail saus en ten slotte wat augurk. Serveer meteen. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht