Heerlijke romige kip kerrie

8 augustus 2017Dagmar
Blog post

Maak heerlijke romige kip kerrie met sperzieboontjes, paprika en ananas met dit lekker recept. Toen mijn man om chicken tonight kip kerrie vroeg bedacht ik deze zelfgemaakte versie. De basis is een marinade van olijfolie, knoflook, gember, kaneel, kerrie, kardamon, gemalen koriander, komijn en chili. Errug lekker! Hier marineer je de kip een half uurtje in. Vervolgens bak je uien glazig, doet de groente + ananas erbij met de gemarineerde kip en gaar je deze in blue band finesse met een half bouillonblokje. Nog even op smaak brengen met peper, zout en crème fraîche en je zelfgemaakte kip kerrie is klaar. Lekker met basmatirijst.

Heerlijke romige kip kerrie
Heerlijke romige kip kerrie
Heerlijke romige kip kerrie

Ingrediënten voor de heerlijke romige kip kerrie
(hoofdgerecht voor 4 personen)
500 gram kipfilet
2 uien
voor de marinade: 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngesneden gember, 1/4 theelepel kaneel poeder, 1 theelepel kerrie of hindoestaanse kerrie massala, 3 teentjes knoflook (geperst), mespunt kardamom poeder, 1/2 theelepel gemalen koriander, mespunt gemalen komijn, mespunt chili poeder
4 eetlepels crème fraîche
1 flesje blue band finesse voor koken (250 ml)
1 rode paprika
1 groene paprika
200 gram gebroken sperzieboontjes
klein blikje ananas stukjes a 227 gram, uitlek gewicht 142 gram
1/2 kippenbouillonblokje
100 ml water
peper en zout naar smaak
350 gram basmatirijst
maizena

Heerlijke romige kip kerrie recept
1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Snijd de kip in stukjes van 2-3 cm en marineer de kip 30 minuten. Snijd ondertussen de paprika in kleine reepjes. Snipper de uien bak deze glazig in een braadketel met wat olijfolie. Kook ondertussen de rijst gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Doe de kipblokjes, paprika, sperzieboontjes, blue band finesse, water, het halve bouillonblokje en de ananasstukjes met sap erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe het deksel half op de ketel. Roer af en toe en gaar de kip en groenten in zo’n 20-30 minuten gaar. Maak een maizenapapje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bind hiermee de saus een beetje. Breng op smaak met peper en zout naar wens. Schep als laatste de crème fraîche onder de saus.

Serveer de heerlijke romige kip kerrie met de rijst.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht