Heerlijke kipkruiden zonder zout

30 januari 2019Dagmar
Blog post

Je kunt zelf heel makkelijk heerlijke kipkruiden zonder zout maken en ik vertel je graag hoe je dat doet. In de meeste kruidenmixen zitten bakken vol zout. En dat is echt niet nodig. Met dit receptje maak je zelf een heerlijke kruidenmix voor kip zonder zout. 

Heerlijke kipkruiden zonder zout
Heerlijke kipkruiden zonder zout. Nadat ik deze mix had gemaakt kruidde ik er kipfilet mee die ik vervolgens even grilde en verder in de oven gaarde tot een kerntemperatuur van 75 graden. Ik maakte mijn man blij door er gebakken aardappeltjes en een gemengde salade met een lichte dressing bij te serveren. Je maakt de lekkere kipkruidenmix door de onderstaande ingrediënten te mengen. Onderstaande hoeveelheden is voldoende voor 4 kipfilets. Dat wordt smullen!

Salade met gegrilde kip
Ik had nog wat gegrilde kip over en lunchte de volgende dag met deze gegrilde kip salade met o.a. romige avocado-limoen dressing en feta. Ook erg lekker!

Ingrediënten voor heerlijke kipkruiden zonder zout
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflook poeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel gemalen komijn
een mespunt nootmuskaat
een mespunt chili poeder
een mespunt kardamom poeder
een mespunt gemalen zwarte peper

-Tips- Maak eventueel een grotere hoeveelheid zodat je je zelfgemaakte kipkruiden een volgende keer al klaar hebt staan. Bewaar afgedekt als je de kipkruiden niet meteen (helemaal) gebruikt. Ook leuk om een potje van deze kruidenmix cadeau te doen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

 • Petra Wiggers

  1 februari 2019 at 4:27 pm

  Ik wilde je toch weer even laten weten dat ik het ook deze keer weer een geweldig inspirerende nieuwsbrief vind met heerlijke recepten. Dank je wel Dagmar. Hartelijke groet, Petra Wiggers

  1. Dagmar

   4 februari 2019 at 1:24 pm

   Wat ontzettend leuk om te lezen Petra! Heel erg bedankt! 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht