
Heerlijke ijskoffie met karamel
Deze café liégeois proefde ik voor het eerst bij Restaurant Gaar in Meerssen en was meteen in de zevende hemel. Dit hemels drankje is zo lekker dat het verboden zou moeten worden! Eenmaal thuis kon ik dan ook niet wachten om de smaken uit te werken in een recept en dat is erg goed gelukt! Zelfs mijn favoriete Starbucks dranje – karamel frappucino – kan niet tegen deze heerlijke ijskoffie met karamel op. En nog een plus: met behulp van een blender of staafmixer draai je hem binnen no-time in elkaar. Je hebt slechts wat slagroomijs, karamel siroop, afgekoelde koffie en wat slagroom nodig om deze karamel droom van ijs op tafel te toveren. Een smakelijk voorbeeld van weinig inspanning, groots effect.
Tip: weersta de verleiding en maak niet meer dan 200 ml per persoon. Deze heerlijke ijskoffie met karamel is namelijk een superlekker maar machtig toetje.
Voor 1 persoon (200 ml) mix je 2 bollen (iets gesmolten) slagroomijs met 75 ml koude koffie en 1 eetlepel karamelsiroop door elkaar met bijvoorbeeld een staafmixer of blender. Schenk de ijskoffie in een glas en garneer met slagroom en eventueel wat eetbare goudglitter voor een extra feestelijk tintje.
Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke en makkelijk te maken chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je.
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
6 Reacties
Tim
26 december 2015 at 10:04 pm
Onze gasten vonden het een perfecte afsluiting van het diner vandaag 🎄
Dagmar
27 december 2015 at 12:37 pm
Leuk Tim! Wij hebben hem gisteren ook gemaakt en ook hier blije gezichten aan tafel 🙂
Cynthia
24 oktober 2017 at 9:01 am
Waar kan ik caramelsiroop kopen?
Bedankt, Cynthia
Dagmar
24 oktober 2017 at 6:24 pm
Hoi Cynthia,
Ik kocht deze bij AH: https://www.ah.nl/producten/product/wi399922/monin-caramel-siroop
groetjes Dagmar
Myriam
30 oktober 2017 at 11:10 pm
Kan je dit vooraf maken en terug in de diepvriezer plaatsen?
Dagmar
31 oktober 2017 at 10:46 am
Hoi Myriam,
Dat zou ik niet doen vanwege het vormen van ijskristallen. Dat is qua smaak en qua mondgevoel niet lekker.