Heerlijke geroosterde bloemkool met labneh en feta

27 maart 2021Dagmar
Blog post

Kruidige licht pittige geroosterde bloemkoolroosjes met vadouvan in combinatie met romige labneh, zilte feta, wat Parmezaan, geroosterde halzelnoten en afgetopt met bieslook. Dit is 1 van mijn nieuwe favoriete bereidingen met bloemkool en niet voor niets. Ik hoop dat je dit eens wilt proberen want ik vind het zelf reuze lekker! Een lekker bijgerecht, top als onderdeel van een mezze schotel a la Ottolenghi maar ook als vegetarisch hoofdgerecht.

Geroosterde bloemkool met bijvoorbeeld Vadouvan, een heerlijke Indiase kruidenmix met een Franse touch. Alleen de geur al terwijl de bloemkoolroosjes in de oven staan…
De geroosterde bloemkoolroosjes. Kruidig, licht pittig en licht krokant. Dit is een totaal andere maar geweldig lekkere manier om bloemkool te bereiden.
De geroosterde bloemkoolroosjes verdeel je over wat labneh. Die maak je heel makkelijk met dit labneh recept.
Geroosterde bloemkool met labneh en feta. En verder nog Parmezaan, geroosterde hazelnoten en gesnipperde bieslook. Hellooh smaakbom!
Lekker als bijgerecht en als onderdeel van een mezze schotel. Maar ook als vegetarisch hoofdgerecht als je (groenten)wraps vult hiermee! Ooomphhh wat een smaakexplosie!
Zin om dit gerecht in Ottolenghi style te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor heerlijke geroosterde bloemkool met labneh en feta
(bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon)

1 bloemkool van ongeveer 800 gram of ongeveer 450 gram verse kleine bloemkoolroosjes klaar voor gebruik
2 dikke tenen knoflook (liefst geraspt en anders geperst)
mespunt chiliflakes (meer/minder naar smaak)
2 theelepels Vadouvan kruidenmix
snufje zout
3 eetlepels olijfolie
1 x dit labneh recept
1 eetlepel geroosterde hazelnoten (grof gehakt)
wat verkruimelde lekkere feta van een blok
wat geraspte Parmezaan van een stuk
wat fijngesneden bieslook

verder nog nodig: bakpapier

Als je het als hoofdgerecht eet dan beveel ik van harte aan om met dit lekker goedje een (groenten)wraps te vullen. Mocht je wat overhouden dan is dit ook heel lekker als lunch op dunne crackers!

Heerlijke geroosterde bloemkool met labneh en feta recept
1. 
Verwarm de oven voor op 230 graden (electrische oven).

2. Snijd kleine roosjes van de bloemkool, spoel ze af en dep droog. Doe ze in een kom met de knoflook, vadouvan, chiliflakes, zout en olijfolie en meng alles goed.

3. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten. Draai de bloemkoolroosjes daarna om en bak ze nog eens ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat diep goudbruin en de kleinste roosjes lekker krokant zijn.

Opdienen: verdeel de labneh over een plat bord met de bolle kant van een lepel. Verdeel de geroosterde bloemkool hierover en top af met wat geraspte Parmezaan, verkruimelde feta, hazelnoten en bieslook. Serveer meteen, eventueel met de wraps als je dit als hoofdgerecht eet.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht