Heerlijk genieten bij restaurant Hostellerie Munten

25 oktober 2017Dagmar
Blog post

Mijn zus en ik wonen jammergenoeg niet bij elkaar in de buurt. We plannen een paar keer per jaar  dan ook een speciaal zussenmoment om eens goed bij te kunnen praten. Aangezien we beide heerlijk kunnen genieten van lekker eten besloten we voor deze speciale gelegenheid een hapje te gaan eten bij het restaurant van Hostellerie Munten in het Limburgse Weert. Graag vertel ik jullie wat meer over ons restaurantbezoek.

restaurant Hostellerie Munten
Op deze foto krijg je een indruk van de sfeer van het bij Hostellerie Munten behorende restaurant: een mooie lichte ruimte met ongeveer 10 ronde tafels. We worden hartelijk ontvangen en voelen ons al snel op ons gemak. Hoewel het restaurant duidelijk tot het fijnere segment behoort is de sfeer vriendelijk en ongedwongen.

aperitief hostellerie munten: kir royal
We beginnen onze zussenavond met dit aperitief dat ons wordt voorgesteld door de vriendelijke gastheer: een heerlijk glas Kir Royal. Oftwel een mousserende wijn met een scheutje crème de cassis. Dat is nog eens een leuk en feestelijk begin van ons zussen etentje met deze champagne cocktail!

Amuse Hostellerie Munten
Terwijl mijn zus Wendie en ik al snel uitgebreid aan het bijpraten zijn wordt de eerste gang geserveerd: een smakelijke amuse van knolselderijmousse met zalm tartaar, basilicumcrème en sesamzaadjes. We vallen even stil en zeggen tegen elkaar hoe lekker we dit gerechtje vinden. We maakten gebruik van een speciale WOW-deal waarmee we een 5-gangen verrassings diner boekten voor € 29.50 per persoon exclusief dranken.  Van tevoren wordt geïnformeerd of we iets niet lusten of een allergie hebben. Fijn dat dit wordt gevraagd.


De tafels zijn gedekt met mooi linnen en glaswerk. Wij voelden ons extra welkom door alle duidelijk bestede aandacht om het gasten naar hun zin te maken. Als echte levensgenieters én zussen bestelden we een bijpassend BOB-wijnarrangement bij het 5-gangen diner (niet inclusief) en kijken na het goede begin met de lekkere amuse uit naar de volgende gang. We worden niet teleurgesteld.

Voorgerecht restaurant Hostellerie Munten
De volgende gang is een heerlijke klassieker waar het water ons van in de mond loopt: een kalfscarpaccio met worcestersaus en truffelmayonaise. De begeleidende Sauvignon Blanc uit Argentinië past er heerlijk bij. Het volgende gerechtje is een smaakvolle gevogeltebouillon met basmatirijst en shiitake paddestoelen, njam!

hoofdgerecht Hostellerie Munten
Dan is het tijd voor gang 4, het hoofdgerecht. We worden (even) stil van deze heerlijk malse runderlende van het Belgisch Blauw rund. Met pompoenpuree, polenta en een heerlijke begeleidende saus. De bijpassende rode wijn past er perfect bij en vinden we zo lekker dat we hem beide snel in onze Vivino app zetten. Erbij worden huisgemaakte frietjes geserveerd met twee soorten mayonaise. De kok weet wel hoe hij twee driftig keuvelende zussen die elkaar een tijd niet hebben gezien tot zwijgen kan brengen! Nou ja, even dan  icon-smile-o 

dessert Hostellerie Munten
Dan is het tijd voor de afsluiter van het speciale 5-gangen verrassingsmenu: een aardbeienbavarois, witte chocolademousse, meringue, bosvruchtenparfait, een macaron en diverse gelletjes. Het kunstig opgemaakte bordje hebben we binnen no-time verorberd. Ook hierbij is het bijpassende glaasje (dessert)wijn een lekkere en goed gekozen begeleider. We vinden het wijnarrangement uitstekend passen en persoonlijk vind ik het een echte aanrader als je hier gaat eten! Wendie en ik zijn blij met onze keuze voor dit menu en restaurant. Sterker nog: we hebben het Kerst menu mee naar huis genomen en denken erover om hier Kerst te komen vieren met onze familie. Wij komen hier namelijk graag nog eens terug!

Meer (w)eten?
Neem een kijkje op de website van Hostellerie Munten voor meer informatie over het restaurant, het hotel en vele andere mogelijkheden. Wil je graag ook lekker ongedwongen gaan genieten met een van de vele speciale WOW-deals? Op deze  website staan er meer dan genoeg!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WOW-deal. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht