Hamburger Hawaii met gegrilde ananas, honey glazed bacon en samourai saus

19 maart 2018Dagmar
Blog post

Als ik een restaurant zou hebben, dan zou ik deze Hamburger Hawaii met gegrilde ananas, honey glazed bacon en samourai saus op de kaart zetten. Dat is wat ik tegen mijn man zei toen ik deze watertandend lekkere burgers had gemaakt. Wat maakt ze zo lekker? Allereerst is dat natuurlijk een mooie gegrilde hamburger van goede kwaliteit. Zeg maar een burger waar het water je al van in de mond loopt als hem nog aan het bakken bent omdat hij zo overheerlijk ruikt. Dat je gewoon WEET: ‘Dit wordt lekker!’ Deze burger wordt nog lekkerder op een getoast broodje met gegrilde ananas, zoete hartige honey glazed bacon (klinkt moeilijk, is het niet) en licht pittige samourai saus. En ook nog een plak cheddar.  Kortom: zoete, zoute en hartige smaken in 1 gerechtje. Kortom: njam!

Hamburger Hawaii met gegrilde ananas, honey glazed bacon en samourai saus

Deze hamburger Hawaii is net zo lekker als hij eruit ziet! Met dit makkelijk recept maak je de ultieme hamburger Hawaii met gegrilde ananas, honey glazed bacon en samourai saus. 

Ingrediënten voor Hamburger Hawaii
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)
2 hamburgers van goede kwaliteit
2 hamburger broodjes (of witte bollen)
2 plakken cheddar
4 stroken gerookt ontbijtspek
4 schijven ananas
bloemenhoning
olijfolie
peper en zout
wat blaadjes sla
voor het sausje: 2 eetlepels yoghurt mayonaise gemengd met 2 eetlepels samourai saus

Verder heb je een grill, een koekenpan met anti-aanbaklaag, wat keukenpapier en aluminiumfolie nodig

Hamburger Hawaii recept
1. Laat de hamburgers 30-60 minuten op kamertemperatuur komen. Maak het sausje en zet tot gebruik gekoeld weg. Verhit de koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje olijfolie. Bak de stroken spek licht goudbruin. Zet het vuur uit en voeg een beetje honing toe. Draai de stroken om tot ze aan beide zijden goudbruin zien. Dit is je honey glazed bacon. Leg ze op een bord en zet dit alvast klaar voor het bouwen van de burgers straks.

2. Vet een grill in met olijfolie en verhit hem zeer heet. Snijd de broodjes open en grill ze kort totdat de binnenkanten licht getoast zijn (goed opletten, dit gaat heel snel). Leg ze klaar bij de honey glazed bacon. Leg ook alvast de blaadjes sla en plakjes cheddar klaar.

3. Dep de hamburgers droog met wat keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Grill de hamburgers en laat ze 5 minuten rusten tussen aluminiumfolie.  Grill ondertussen de schijven ananas goudbruin. Tijd om je Hawaii burgers te gaan bouwen. Leg alle benodigheden bij elkaar. Leg enkele blaadjes sla op de onderste helft van de hamburgerbroodjes. Leg op elk broodje een schijf ananas. Leg hier de burger op gevolgd door een plak cheddar. Lepel wat samourai saus over de cheddar en leg hier de tweede schijf ananas op. Verdeel de honey glazed bacon over de broodjes en eindig met de bovenste helft van het broodje. Toegegeven het is wat moeilijk eten. Serveer de burger dan ook met bestek. En een lekker koud biertje. Schop je schoenen uit, geef elkaar een knipoog en zet je tanden in je ultieme Hawaii burger.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht