Limburgse groente en fruit bestellen bij ‘De Boer bezorgt’

22 september 2020Dagmar
Blog post

Ken jij de Zuid-Limburgse bezorgservice van ‘De boer bezorgt’ al? Van mooie verse groente en fruit word ik als kook- en eetliefhebber hartstikke blij. Toen ik informatie over de start-up ‘De boer bezorgt’ bezorgservice voorbij zag komen op instagram tingelden mijn foodie senses dus onmiddellijk! Met deze bezorgservice kun je namelijk knetterverse groente en fruit van Zuid-Limburgse boeren online bestellen en thuis laten bezorgen! Graag deel ik in deze review mijn ervaringen met je.

Hoe is ‘De boer bezorgt’ ontstaan?
‘De boer bezorgt’ is een initiatief van Kyra en Michel: 2 jonge mensen die werkzaam waren in de evenementen sector en door de corona crisis op gegeven moment nog maar weinig om handen hadden. Toen ze hoorden dat sommige boeren hun met zorg en aandacht gekweekte producten niet konden verkopen besloten ze te starten met het leveren van groente en fruit van lokale Zuid-Limburgse boeren om hen te steunen. Zo willen zij iets terug doen voor de maatschappij.

Knetterversie groente en fruit
Mijn eerste bestelling bestond uit o.a. nieuwe oogst aardappeltjes, ijsbergsla, blauwe bessen, kastanjechampignons, bospeen, appels en bananen. Zo heb je al een idee wat je zoal kunt bestellen. Naast groente en fruit kun je ook enkele streekproducten zoals stroop en sap bestellen. Ook zijn verschillende groente- en fruitpakketten te bestellen. De prijs-kwaliteit verhouding is goed.

Bestellen bij ‘De Boer bezorgt’
Als je bestelling voor 19:00 is geplaatst, wordt hij de volgende dag thuis bezorgt tussen 12:00 en 17:00. (Op uitzondering van maandag en zondag.) Het is ook mogelijk om voor avondbezorging te kiezen. Dan wordt je bestelling op woensdag- of donderdagavond bezorgt tussen 17:30 en 21:00. De op vrijdagavond laat bestelde groente werd dinsdagmiddag in een grote papieren zak (op gepaste afstand) thuisbezorgt met een glimlach. Het bezorggebied omvat een groot aantal Zuid-Limburgse gemeentes (waaronder Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht). Het is overigens ook mogelijk om je bestelling telefonisch door te geven.

Plastic vrij en duurzaam verpakt
Alle bestelde ingrediënten zijn zonder verpakking of in papier verpakt en worden aangeboden in een grote papieren zak. Geen plastic. Fijn dat hier aandacht voor is. De groente en fruit zien er allemaal mooi, vers, fris en fruitig uit. En zo zien ze er niet alleen uit, de smaken zijn er ook naar. Wat een plezier om met zo’n mooie producten lekker te koken! We zijn o.a. absoluut fan van de heerlijke aardappeltjes! Normaalgesproken eten we die niet zo vaak, maar sinds deze bestelling eten we ze 2-3 x per week! Wat ik fijn had gevonden was om de dag zelf nog even een berichtje te hebben mogen ontvangen met daarin een nog wat specifiekere indicatie van de verwachte levertijd. Dan ben je niet zo aan huis gebonden. Misschien is dat iets wat in de toekomst nog mogelijk gaat worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-534.jpg
Een deel van mijn tweede bestelling. Krijg jij ook al zin om lekker te koken met zo’n mooie producten van de boer?

Bestelling nummer 2
Nu de eerste bestelling zo goed was bevallen liet een tweede bestelling niet lang op zich wachten. Deze keer plaatste ik o.a. prei, komkommer, cherry tomaatjes, rode en gewone uien, flespompoen en gember in het digitale winkelwagentje. En ook deze keer werd ik weer enorm blij van de geleverde producten ( een gedeelte zie je op de foto’s). Ik krijg er in elk geval (weer) spontaan zin van om er lekker mee te gaan koken. Maar eerst schreef ik deze review omdat ik het leuk vind beginnende foodgerelateerde start-ups waar ik enthousiast over ben onder de aandacht te brengen van mijn lezers, andere foodies en kookliefhebbers. Hierbij dus! Ik vind het bovendien een leuk en sympathiek nieuw initiatief waaraan ik ook graag mijn steentje bijdraag. Stiekem hoop ik dat op termijn het assortiment nog uitgebreid kan worden met nog meer Limburgse streekproducten en vlees. Want zonder chauvinistisch te willen zijn: we hebben heel wat moois te bieden in Limburg. Iets om trots op te mogen zijn. Lijkt het je leuk een bestelling te plaatsen? Lees dan snel verder!

Ook bestellen bij ‘De boer bezorgt’?
Check de website www.deboerbezorgt.com
Hier kun je ook kijken of bezorgen bij jou mogelijk is.
‘De boer bezorgt’ is ook op instagram te vinden.

Mocht bezorgen bij jou (nog) niet mogelijk zijn, kijk dan eens bij lokale boeren met verkooppunten en boerderijwinkels bij jou in de buurt.

Update 9-7-2021: bestellen bij de Boer bezorgt is niet meer mogelijk.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar

De bestelde producten heb ik zelf betaald. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht