Groene peper roomsaus

28 maart 2021Dagmar
Blog post

Klassiekers word ik niet moe en dat geldt ook zeker voor deze lekkere klassieke peper roomsaus op basis van cognac, kalfsfond en groene peperkorrels. Tijdens het eten proef je die lekkere groene smaakbommetjes! I.p.v. slagroom heb ik halfvolle koffiemelk gebruikt. Deze romige pittige saus is heerlijk bij bijvoorbeeld biefstuk en/of een mixed grill!

Zin om deze saus te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor groene peper roomsaus
(voldoende voor ongeveer 2 personen)
200 ml kalfsfond
100 ml cognac
1 theelepel groene peperkorrels (uit een glazen pot, verkrijgbaar in de supermarkt)
100 ml halfvolle koffiemelk
zout naar smaak
een maïzenapapje om te binden

Groene peper roomsaus recept
Kook de cognac en kalfsfond in tot de helft met de groene peperkorrels. Schenk de koffiemelk erbij en laat verder inkoken. Kruid af met zout naar smaak en bind met een maïzena papje. Bind vlak voor gebruik af met het maïzenapapje. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht