Griekse hamburgers met feta

12 augustus 2016Dagmar

Deze Griekse hamburgers met feta maak je op basis van biologisch rundergehakt, Griekse kruiden en feta. Een snel, makkelijk en superlekker recept  icon-smile-o Het geheim? De Griekse kruidenmix op basis van onder andere knoflook, kaneel en koriander. Fantastische smaakmakers die er dat onmiskenbare Griekse smaakje aan geven. En naar meer doen smaken!
Griekse hamburgers met feta
Deze Griekse hamburgers zijn klaar binnen een kwartiertje. Eet ze op een lekker kaiserbroodje met wat veldsla en een lekkere dot (yoghurt) tzaziki. 

Dit heb je nodig voor de Griekse hamburgers met feta
(hoofdgerecht voor 3 personen)

300 gram biologisch rundergehakt
75 gram feta
een flink handjes veldsla
3 kaiserbroodjes
tzaziki
1 volle eetlepel Griekse kruiden
2 eetlepels olijfolie

Zo maak je de Griekse hamburgers met feta
1. Meng het gehakt met de Griekse kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Verkruimel de feta in fijne en grove stukjes en meng met het gehakt. Vorm 3 hamburgers. Ik verdeel daarvoor het gehakt in 3 gelijke porties, rol er ballen van en druk die voorzichtig plat in de vorm van hamburgers.

2. Bak de hamburgers gaar in 1 eetlepel olijfolie. Beleg de broodjes met de sla, de hamburgers en een lekkere dot tzaziki. Smullen maar.

Griekse hamburgers met feta
Tip: draai de Griekse hamburgers met feta zo weinig mogelijk om tijdens het bereiden. Als je een grill hebt, dan hoef je ze helemaal niet om te keren. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze zelfgemaakte Amerikaanse bbq hambugers misschien ook wat voor je.  Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht