Gremolata met een twist

11 juli 2019Dagmar
Blog post

Maak eens gremolata met een twist van olijfolie met citroen, geroosterde pijnboompitten, rozemarijn, peterselie en munt. Superlekker dit! In plaats van de traditionele citroen gebruik ik o.a. een lekkere olijfolie met citroen en zit in mijn versie lekkere frisse munt voor wat extra frisheid. De toevoeging van geroosterde pijnboompitjes is ook een eigen twist en lekker dat dit is!

Gremolata is een kruidenmengsel dat vaak in de Italiaanse keuken wordt gebruikt. Het is bijvoorbeeld heerlijk om wat gremolata over ossobuco te strooien, maar ook zeker over bijvoorbeeld een mooi stuk zalm.
Met deze gremolata voeg je wat lekkers en bijzonders toe aan je gerecht. Een extra laagje smaak waardoor het naar andere leven stijgt. En dat met zoiets simpels, love it!

Ingrediënten voor gremolata met een twist
Een scheutje citroen-olijfolie, wat geroosterde pijnboompitjes, wat krulpeterselie, wat verse munt en een erg klein beetje rozemarijn, peper en zout naar smaak. Met de hoeveelheid op bovenstaande foto maakte ik een kleine hoeveelheid gremolata voor 1 persoon.

Gremolata met een twist recept
Ondertussen snijd je de ingrediënten voor de gremolata redelijk fijn, en meng je ze met de citroen-olijfolie. Ik gebruikte maar 3 blaadjes rozemarijn omdat deze snel overheerst vind ik. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer meteen. Het allerlekkerste is deze gremolata als je hem vlak voor het serveren maakt, dus dat raad ik je aan.

Recept tips:
– Serveer hem in combinatie met bijvoorbeeld zalmfilet;
– Of bijvoorbeeld deze zalige Ialiaanse klassieker: ossobuco !

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht