Gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs

25 september 2017Dagmar
Blog post

Omdat ik zo dol ben op gin-tonics, vertel ik je graag mijn favoriete gin-tonic recept. Allereerst houd ik van kruidige gin-tonics. Toen ik een keer de combinatie sinaasappel, kaneel en steranijs proefde was ik verkocht: dit is tot nu toe mijn favoriet. Ik vind het leuk om gin-tonic als aperitief te drinken. En met de herfstige smaken van deze gin-tonic kun je deze lekkere cocktail gewoon lekker blijven doordrinken ook al is de zomer voorbij. Nu ik je meteen een goede reden heb gegeven om deze gin-tonic te maken vertel ik je graag hoe je dat eenvoudig doet.

Gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs
Gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs

Gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs recept

1. Zo maak je gin-tonic met sinaasappel, kaneel en steranijs. Zet voor 2 personen 2 gin-tonic glazen klaar. Halveer drie biologische sinaasappelschijfjes en leg 2 kaneelstokjes, 6 stuks steranijs en twee rietjes klaar. Zet ook alvast ijsklontjes klaar (ongeveer 16), gin (ik heb Bombay dry gin in huis gehaald), tonic en een maatbekertje.

2. Verdeel het ijs over de glazen en schenk ik elk van de glazen 50 ml gin. Verdeel de sinaasappelschijfjes, kaneel en steranijs over de glazen. Schenk in elk glas 150 ml tonic (ik gebruikte die van schweppes, maar die van Mediterrean vind ik ook erg lekker. Steek de rietjes in de glazen en serveer meteen. Proost!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht