Gevulde paprika’s met lamsgehakt

26 september 2019Dagmar
Blog post

Geïnspireerd door een mezze schotel a la ottolenghi kwam ik op het idee voor deze gevulde paprika’s met lamsgehakt. De puntpaprika’s heb ik lekker gegrild en naast lamsgehakt ook nog gevuld met linzen. Verder heb ik de vulling lekker gekruid met baharat kruiden (een aanrader!) en afgetopt met een lekker licht en fris yoghurtsausje en wat verse munt. Lekker kruidig en fris dus, een hele lekkere combi met lekker veel groente! Maak er een lekker compleet hoofdgerecht van door er bijvoorbeeld couscous bij te serveren.

Ingrediënten voor gevulde paprika’s met lamsgehakt
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 4 personen)

4 rode puntpaprika’s
1 klein blikje bruine linzen (160 gram, uitlekgewicht 130 gram)
500 gram lamsgehakt
3-4 theelepels baharat kruiden (kruidenmengsel)
2 opgehoopte theelepels tomatenpuree
olijfolie
peper en zout naar smaak
fijngesneden verse munt

Voor het yoghurtsausje: een paar eetlepels neutrale yoghurt op smaak gebracht met limoensap en zout naar wens

Gevulde paprika’s met lamsgehakt recept
1.
Maak het yoghurtsausje en zet tot gebruik afgedekt gekoeld weg. Bak het gehakt rul in wat olijfolie samen met de baharat kruiden en tomatenpuree. Verwarm de uitgelekte linzen mee. Kruid naar smaak met
peper en zout.

2. Ondertussen ga je aan de slag met de paprika’s. Snijd het topje met het steeltje eraf en halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder met een eetlepel de zaadlijst en zaadjes. Verhit een grillpan en vet de paprika’s lichtjes in met wat olijfilie. Grill de velkant tot deze zwart geblakerd is en doe alle gegrilde paprika’s ongeveer 10 minuten in een dichtgebonden plastic zak. Je kunt daarna het zwart geblakerde beter verwijderen.

3. Schik de paprika’s op een schaal en vul ze met het gehakt-linzen mengsel. Verdeel het yoghurtsausje over de gevulde paprika’s en garneer met de munt. Serveer meteen. Het is een beetje een uitdaging de gevulde paprika’s op het bord te krijgen, dus je kan ze ook eventueel vullen op het bord als je dat fijner vindt.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht