Gevulde courgette met champignons, orzo en mozzarella

3 oktober 2021Dagmar
Blog post

Deze lekkere vegetarische gevulde courgette met champignons, orzo en mozzarella maakte ik toen ik een dagje geen vlees wilde eten. Dat is me goed bevallen! Ik hakte de kastanjechampignons in een keukenmachine fijn en bakte deze lekker in de pan. Uitje erbij, wat oregano en wat fijngesneden geroosterde pijnboompitjes. Alvast een heerlijk begin. Maar het wordt nog beter door orzo en geraspte Parmezaan toe te voegen. Hiermee vul je de uitgeholde courgette. Top af met wat mozzarella en laat de oven verder het werk doen. Courgette is familie van de pompoen en zo kwam ik bij het begin van de herfst op het idee om dit makkelijk vegetarisch hoofdgerecht te maken. Een hoop minder gedoe dan een pompoen onder handen nemen ­čÖé Serveer een lekkere salade bij dit gerecht. Persoonlijke tip: bijvoorbeeld tomaten carpaccio met burrata.´╗┐

Zin om dit lekker vegetarisch gerecht te maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Ingredi├źnten voor gevulde courgette met champignons, orzo en mozzarella
(vegetarisch hoofdgerecht)


per persoon
1 courgette
1/2 rode ui (gesnipperd)
250 gram kastanjechampignons
25 gram orzo
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel geroosterde fijngehakte pijnboompitten
geraspte Parmezaan van een stuk
1/4 bol mozzarella
olijfolie en vloeibare bakboter
peper en zout
wat gedroogde oregano
wat bieslook om te garneren naar wens (optioneel)

Gevulde courgette met champignons, orzo en mozzarella recept
1. 
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Halveer de courgette in de lengte. Schraap de zaadlijsten voorzichtig uit de courgette, bijvoorbeeld m.b.v. een koffielepel. Vet de courgette licht in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de courgette 10 minuten in de oven. Maak ondertussen de vulling en kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Hak de kastanjechampignons fijn (kruimelig) in een keukenmachine of snijd ze fijn met een mes. Snipper de ui en pers de knoflook.

3. Bak de kastanjechampignons licht goudbruin in olijfolie en vloeibare boter. Het is de bedoeling dat ze geen vocht meer afgeven. Bij grotere hoeveelheden dan voor 1 persoon doe je dit het best in porties. Dat doe je omdat je anders de champignons gaart in hun vocht en je wil juist die lekkere gebakken champignon smaak. Kruid met peper en zout. Voeg zo nodig opnieuw wat olijfolie en boter toe. Als alle champignons in de pan zitten, lichtbruin zijn verkleurd en weinig vocht meer afgeven, bak je de gesnipperde ui mee tot hij zacht is. Bak de knoflook, pijnboompitten en oregano 2-3 minuten mee. Als de champignons te zeer dreigen aan te bakken voeg je wat olijfolie toe en zet je het vuur evt. een klein beetje lager.

4. Meng het kastanjechampignon mengsel met de gare orzo. Voeg ongeveer 2-3 eetlepels geraspte Parmezaan toe en meng alles goed. Proef of de smaken naar wens zijn en kruid naar wens bij. De vulling is nu klaar. Vul de courgette. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde courgette. Schuif nog ongeveer 20 minuten in de oven.

Haal de courgette uit de oven en drizzle er wat lekkere olijfolie over. Garneer eventueel met wat fijngesneden of geknipte bieslook. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, fotoÔÇÖs en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht