Geschroeide bimi

31 juli 2019Dagmar
Blog post

Bij restaurant Graffiti at ik laatst heerlijke geschroeide bimi en die vond ik zo lekker dat ik besloot een eigen versie op mijn gietijzeren bakplaat maken. Lekker dat dit was! Door de bimi te bakken op deze plancha krijg je er een bijzonder lekker licht grillsmaakje aan. Door olijfolie en vloeibare bakboter te combineren maak je dit groente bijgerecht nog lekkerder. De enige andere toevoegingen zijn zeezout en peper. That’s it. Was alles maar zo simpel.

Wat is bimi? Ik noem het zelf ook wel broccoli op een steeltje. Het wordt ook wel aspergebroccoli en babybroccoli genoemd. Hoe hij dan ook genoemd mag worden, ik vind het een lekkere groente! Met dit supersimpel gerechtje tover je snel een erg lekker groentegerechtje op tafel. Je kan de bimi natuurlijk ook op de bbq bereiden.

Ingrediënten voor geschroeide bimi
(bijgerecht voor 2 personen)
400 gram bimi
olijfolie en vloeibare bakboter
zeezout en peper

Verder heb je een plancha nodig (een gietijzeren platte plaat). Een bakkwastje is ook handig.

Geschroeide bimi recept
Verhit de plancha. Was de bimi en dep droog.Bestrijk de bimi achtereenvolgens met olijfolie en boter. Kruid met peper en zeezout. Bak de bimi in porties op de plancha totdat ze wat geschroeid zijn maar nog wel mooi groen zien en een lekkere bite hebben. That’s it!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht