Geroosterde tomaatjes

12 juli 2015Dagmar
Blog post

Door deze tomaatjes ongeveer een half uurtje in de oven te zetten met wat olijfolie haal je het beste uit ze naar boven: ze worden heerlijk zoet. Ik vind ze heerlijk! Als kind lustte ik geen tomaatjes, maar deze geroosterde tomaatjes wil ik wel elke dag eten  icon-smile-o 

Geroosterde tomaatjes
Door het roosteren in de oven worden de tomaatjes heerlijk zoet. Besprenkel ze voor ze de oven ingaan met wat olijfolie. 

Ingrediënten voor geroosterde tomaatjes
(bijgerechtje voor 2 personen)
400 gram cherrytomaatjes, afgespoeld en gedroogd (tip: koop tomaatjes die nog aan een takje vastzitten, die zijn veel lekkerder).
olijfolie van goede kwaliteit

Verder heb je een ovenschaal nodig.

Geroosterde tomaatjes recept
1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 100 graden (electrische oven).

2. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes ongeveer 30 minuten. Haal daarna de schaal uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Lekker bij bijvoorbeeld gegrilde steak met chimichurri met chili spaghetti (foto hieronder).

tip: gebruik de restwarmte van de bbq om deze tomaatjes in een aluminiumschaal op de bbq te bereiden. Eet ze de volgende dag als bijgerecht, of onder de pasta. Je zou ze ook als basis voor een heerlijk zoete tomatensoep kunnen gebruiken. Op pizza lijken ze me trouwens ook heerlijk  icon-smile-o

untitled-290
Een superlekkere combinatie: gegrilde steak met chimichurri, chili spaghetti en geroosterde tomaatjes. Yum! Klik hier voor het recept.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht