Geroosterde jalapeno mayonaise

16 juli 2017Dagmar

Met dit recept maak je een heerlijke geroosterde jalapeno mayonaise: zoet, aangenaam pittig, romig en onweerstaanbaar lekker! Op reis in Amerika at ik het lekkerste Mexicaanse broodje gezond ooit. En dat had vooral te maken met het sausje: een jalapeno mayonaise. Eenmaal terug in Nederland scande ik overal (super)markten voor deze rode jalapeno’s. Toen ik ze jaren later (ja, ik bleef dit al die jaren in mijn achterhoofd houden) ontdekte bij de lokale supermarkt nam ik ze meteen mee. Toeval wil dat ik net in deze periode geroosterde paprika mayonaise cadeau kreeg die al net zo lekker was. Daardoor kwam ik op het idee om de jalapeno’s te grillen. Hierdoor worden deze pepers lekker zoet. Ik verwijderde de velletjes en zaadlijsten en pureerde het vruchtvlees van de pepers met mayonaise en een klein beetje citroensap. Het resultaat was nog lekkerder dan ik had durven dromen en bij elke hap waande ik me weer even terug in Amerika! Onweerstaanbaar lekker! Deze geroosterde jalapeno mayonaise kun je bij ontzettend veel gerechtjes serveren. Of het nou op een lekkere (zelfgemaakte) hamburger is, een stukje gegrilde vis of als sausje bij kip faijtas, het smaakt allemaal nog lekkerder! En ik? Ik maakte er als allereerste gerechtje een broodje gezond mee  icon-smile-o

Geroosterde jalapeno mayonaise
Geroosterde jalapeno mayonaise
Geroosterde jalapeno mayonaise
Je maakt deze geroosterde jalapeno mayonaise als volgt: bestrijk twee rode jalapeno pepers met wat olijfolie en grill ze rondom op een hete grill totdat ze zwart geblakerd beginnen te worden. Doe ze dan in een plastic zakje. Daardoor kun je na ongeveer een half uurtje de velletjes makkelijk verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en steeltjes. Pureer het vruchtvlees met het citroensap en 200 ml mayonaise of yoghurt mayonaise. Je kunt natuurlijk ook een zelfgemaakte mayonaise als basis gebruiken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Ook leuk om cadeau te geven! De smaak doet me een beetje denken aan calvé samba saus.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht